Projekt Slovensko do rukavíc s "Kidom" Kovácsom aj v roku 2014

NETKY.SK • 12 Február 2014, 17:58 • 2 min
Projekt Slovensko do rukavíc s "Kidom" Kovácsom aj v roku 2014

BRATISLAVA - Tomáš "Kid" Kovács (najúspešnejší slovenský profiboxer): "Tento rok bude projekt predovšetkým o mládeži a športovej motivácii".

slovakia

left justify in out

Minuloročný projekt na propagáciu boxu "Slovensko do rukavíc" pod taktovkou najúspešnejšieho slovenského profesionálneho pästiara Tomáša "Kida" Kovácsa bude pokračovať aj v tomto kalendárnom roku. Neuskutoční sa však už v nákupných centrách, ale na základných školách. Dejiskom prvej akcie bude 21. februára ZŠ na Družicovej ulici v Košiciach. Športovo-výchovný program pre žiakov základných škôl, ktorý pozostáva z ukážok cvikov a boxu, motivácii detí k športu, aktivite a zdravému životnému štýlu, sa uskutoční aj na ďalších ZŠ - v Starej Ľubovni, Rimavskej Sobote, Trnave, Tvrdošíne, Dubnici nad Váhom, Galante, Bratislave, Nitre či Malackách. Agentúru SITA informovala prostredníctvom tlačovej správy marketingová manažérka "Tomi Kid teamu" Petra Bohuslavská.

 

"Mojou veľkou snahou je pozdvihnúť box na Slovensku a dosiahnuť, aby verejnosť vnímala a poznala tento šport. Máme obrovské množstvo skvelých športovcov a vynikajúce výsledky, ktoré si zaslúžia pozornosť a ocenenie. Vlani sa nám podarilo navštíviť sedem miest, kde sme predstavili box na 24-hodinových maratónoch tak trochu netradičnou formou. Snažili sme sa ukázať ľuďom, že box nie je len bitka. Verím, že sa nám to podarilo a veľmi rád na tie momenty spomínam," uviedol Tomáš Kovács a doplnil: "S mojím tímom chcem v tom pokračovať, začíname na východe Slovenska už tento mesiac. Slovensko do rukavíc tentoraz nebude prioritne iba o boxe, hoci je mojou srdcovou záležitosťou. Tento rok bude projekt predovšetkým o mládeži a športovej motivácii. Vnímam to, že ja alebo ktorýkoľvek vrcholový športovec máme možnosť prezentovať zdravé návyky a môžeme byť veľkou motiváciou pre mnohých mladých ľudí. Či už ide o box alebo akúkoľvek inú pohybovú aktivitu. Ja športom žijem, ovplyvnil celý môj život a viem, že je pre mládež veľmi dôležitou súčasťou. Máme skúsenosti, ktoré môžeme odovzdávať ďalším generáciám. Vnímam to, ako možno malý, ale veľmi dôležitý krok, ktorý môžem urobiť pre šport na Slovensku." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona