Projekt širokorozchodnej opäť ožíva

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 09:00 • 2 min
Projekt širokorozchodnej opäť ožíva

BRATISLAVA - Širokorozchodná trať stále žije. Hoci v Programovom vyhlásení vlády sa o nej nepíše na projekte novej trate z Košíc do Viedne sa intenzívne pracuje, potvrdila pre Hospodárske noviny Monika Hucáková, hovorkyňa vicepremiéra Petra Pellegriniho.

slovakia

left justify in out

A to aj napriek tomu, že by nás to stálo deväť miliárd eur a štúdie zatiaľ nepreukázali, že by bolo vybudovanie širokorozchodnej železnice potrebné. Podľa Hucákovej sa momentálne pracuje na tretej štúdii realizovateľnosti. Hotová má byť v decembri tohto roka.

 

"Cena štúdie bude určite nižšia ako päť miliónov eur", uviedol Robert Kredig, manažér rakúskych železníc a spoločnosti Breitspur, ktorá štúdiu obstaráva. Železnice SR tvrdia, že na financovaní dokumentu sa priamo z vlastných prostriedkov nepodieľajú. Do Breitspuru - spoločného podniku s ruskými, rakúskymi a ukrajinskými železnicami - však investovali 1,5 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies