Projekt obchvatu Bratislavy je PPP transakciou roka v Európe

NETKY.SK • 2 Február 2017, 15:02 • 2 min
Projekt obchvatu Bratislavy je PPP transakciou roka v Európe

BRATISLAVA/LONDÝN – Projekt verejno-súkromného parnterstva (PPP) pri diaľničnom obchvate Bratislavy (D4/R7) vyhlásil magazín Project Finance International (PFI) za najlepšiu transakciu roka v Európe. Informovala o tom dnes hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR Karolína Ducká s tým, že ide o najprestížnejšie ocenenie v oblasti projektového financovania na celosvetovej úrovni.

slovakia

left justify in out

Ocenenie v stredu (1.2.) na slávnostnom odovzdávaní cien v Londýne prevzal štátny tajomník ministerstva dopravy Viktor Stromček. "Ocenenie potvrdilo, že dobre riadená spolupráca medzi verejným a súkromným sektorom vo výstavbe je rýchlym a výhodným spôsobom financovania infraštruktúry. Považujeme za úspech, že kvalita a spôsob financovania tohto projektu boli ocenené aj na medzinárodnej úrovni. Projekt bratislavského obchvatu obstál v konkurencii infraštruktúrnych projektov z Nemecka, Portugalska alebo Írska," zhodnotil Stromček.

 

Rezort dopravy pripomína, že v prípade tohto projektu sa prvýkrát v histórii kombinuje pri financovaní využitie finančných nástrojov z Európskych investičných a štrukturálnych fondov prostredníctvom Slovak Investment Holding a použitie prostriedkov z Európskeho fondu pre strategické investície, tzv. Junckerovho plánu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies