Projekt obchvatu Bratislavy bude meškať, myslí si Érsek

NETKY.SK • 30 Január 2018, 12:54 • 2 min
Projekt obchvatu Bratislavy bude meškať, myslí si Érsek

BRATISLAVA - Projekt výstavby bratislavského obchvatu bude meškať. Na utorkovom stretnutí s novinármi to skonštatoval minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).

slovakia

left justify in out

"Bude tam určité meškanie," zhodnotil šéf rezortu dopravy. Aké veľké toto meškanie bude, je teraz podľa ministra ťažké povedať. Pripomenul však, že aj samotné ministerstvo dopravy meškalo so stavebnými povoleniami k pozemkom pod obchvat. Pre problémy s ich vysporiadaním musel rezort meniť zákon, a všetky stavebné povolenia boli právoplatné až v septembri minulého roka.

 

img

 

"Na záver spočítame, že kto koľko meškal na našej strane a kto koľko bude meškať na druhej strane," priblížil Érsek. Podľa zmluvy má byť celý projekt dokončený v októbri 2020, ale po rýchlostnej ceste R7 by mali autá začať jazdiť v apríli 2020. S koncesionárom je ministerstvo podľa Érseka dohodnuté, že výstavba projektu sa rozbehne plným tempom od marca tohto roku. Podľa neho má koncesionár zazmluvnený všetok stavebný materiál a spolupracovať bude s malými subdodávateľmi, nie s veľkými firmami.

 

Projekt obchvatu Bratislavy má tvoriť časť diaľnice D4 a časť rýchlostnej cesty R7. Projekt buduje združenie firiem na čele so španielskou spoločnosťou Cintra. Cesta sa stavia ako projekt verejno-súkromného partnerstva (PPP projekt). Koncesionár ju teda postaví a bude ju 30 rokov prevádzkovať, za čo mu bude štát platiť počas 30 rokov splátky. Ročná splátka štátu by mala byť vo výške 52,8 milióna eur, čo má po 30 rokoch Slovensko vyjsť aj po zohľadnení inflácie na 1,76 miliardy eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona