Projekt Fragile Queen Symphony v Bratislave pokrstí nový album

NETKY.SK • 11 November 2015, 10:58 • 2 min
Projekt Fragile Queen Symphony v Bratislave pokrstí nový album

BRATISLAVA - Projekt Fragile Queen Symphony pokrstí 1. decembra v bratislavskom Ateliéri Babylon rovnomenný album. Skupina Fragile sa počas večera predstaví a cappella, ale aj v sprievode kapely. Návštevníci a návštevníčky si budú môcť zakúpiť album aj s podpismi ešte skôr, ako sa dostane do predaja.

slovakia

left justify in out

Spojenie Fragile, symfonického orchestra Sinfonietta Bratislava, kapely v zložení Michal Bugala, Juraj Zaujec (gitary), Tomáš Gajlík (klavír), Eugen Vizváry (klávesy), Juraj Griglák (basgitara) a Martin Valihora (bicie) a hitov anglickej kapely Queen malo premiéru na tohtoročnom Viva Musica! festivale v bratislavskej Aegon Aréne Národného tenisového centra (NTC). Fragile v zložení Jana Golis, Soňa Norisová, Kamila Apetauer, Jana Boltižiar, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Slavomír Košecký, Martin Madej, Peter Lacho, Vilo Csontos, Kamil Mikulčík a Jozef Hečko predstavili počas koncertu hity ako Bohemian Rhapsody, The Show Must Go On, Barcelona, I Want To Break Free a ďalšie. Na aranžmánoch pracovali Jana Golis a Braňo Kostka, ktorý sa postaral aj o mix albumu. Orchestrálne party napísal Adrián Harvan.


Zo záznamu koncertu následne Kostka a riaditeľ festivalu Matej Drlička vybrali skladby, ktoré sa objavia na novinke. "Výber skladieb na album bol v tomto prípade nesmierne ťažký. Bolo mi v prvom rade ľúto, keď sa niektorá zo skvelých skladieb na CD nezmestila. Musel som tiež prihliadať na to, aby sa objavili na CD sóla všetkých kolegov. Myslím si, že i vďaka tomu bude CD veľmi pestré. Je veľmi ťažké pracovať s nahratým materiálom z koncertného pódia. Ďaleko viac možností máte, keď nahrávate v štúdiu, kde máte priestor a možnosti sa venovať exaktnému nastaveniu mikrofónov, takže pri tejto našej live-ke to bol pri mixáži tak trošku boj. No na druhej strane je nahrávka presiaknutá úžasnou atmosférou, ktorú nám pripravili naši milovaní fanúšikovia, a to konštatujem s veľkou hrdosťou," uviedol šéf skupiny Fragile, ktorá má na konte aj albumy ako Voice mail (2007), Vianoce (2009), Next Level (2010), Deťom (2011) alebo Vianoce 2 (2011). S Richardom Müllerom spolupracovali na albumoch Hlasy (2013) a Hlasy 2 (2014).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies