Projekt Film Park Jarovce čaká na územné rozhodnutie

NETKY.SK • 8 Január 2018, 08:37 • 2 min
Projekt Film Park Jarovce čaká na územné rozhodnutie

BRATISLAVA – Technologické centrum pre filmovú a televíznu produkciu, areál na filmovanie exteriérových scén aj bazén s pieskovými plážami majú byť súčasťou nových filmových ateliérov v katastri bratislavskej mestskej časti Jarovce.

slovakia

left justify in out

Projekt filmového parku spoločnosti Solid Enterprise Group, ktorá v ňom pôvodne mala začať nakrúcať filmy už v roku 2016, nebude mať po jeho realizácii v Európe obdobu. Pre Povedal to starosta Jaroviec Pavel Škodler, podľa ktorého je v záujme nielen jeho mestskej časti, ale celého hlavného mesta SR, aby sa projekt Film Parku zrealizoval.

 

"Všetci s tým súhlasia, pre mesto to bude bonus, keď sa to podarí vybudovať, bude to niečo, čo nemá v Európe obdobu," povedal Škodler. Podľa jeho slov je vybudovanie filmového parku možné reálne predpokladať a teraz čaká na územné rozhodnutie stavebného úradu v Jarovciach.

 

"Investor má všetky súhlasné stanoviská, projekt pre územné konanie, environmentálnu štúdiu, všetko je schválené, takže sme oznámili začatie územného konania na umiestnenie stavieb v tom území a keď sa skončí, môže sa začať stavebné konanie," potvrdil starosta. Podľa jeho odhadu tento proces až do vydania platného územného rozhodnutia môže trvať šesť mesiacov, nakoľko treba rátať aj s odvolacími konaniami.

 

Výstavba Film Parku Jarovce, ktorého celková plocha predstavuje podľa projektovej štúdie 27,6 hektára, je rozdelená na tri etapy. V prvej má vzniknúť technologické centrum pre filmovú a televíznu produkciu, v druhej je naplánované rozšírenie technologického centra filmových štúdií, školiace centrum, plochy na filmovanie exteriérových scén a ubytovanie pre účinkujúcich a produkciu. V tretej etape je v pláne vybudovanie parku, námestia a exteriérového bazénu s pieskovými plážami. Po dobudovaní Film Park ráta s 320 internými zamestnancami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies