Projekt elektrifikácie trate na Zemplíne stojí 2,9 mil. eur

NETKY.SK • 1 September 2013, 11:19 • 2 min
Projekt elektrifikácie trate na Zemplíne stojí 2,9 mil. eur

BRATISLAVA - Štúdiu realizovateľnosti a projektovú dokumentáciu pre elektrifikáciu trate Bánovce nad Ondavou - Humenné v dĺžke 33,5 kilometrov vypracuje združenie RDS v zložení firiem Reming Consult a.s. a Dopravoprojekt a.s.

slovakia

left justify in out

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaplatia za vypracovanie a dodanie štúdie realizovateľnosti a projektovej dokumentácie pre elektrifikáciu 33,5 kilometrovej trate Bánovce nad Ondavou - Humenné 2,895 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH). Pôvodná predpokladaná cena za poskytnutie týchto služieb bola 3,079 mil. eur bez DPH. Vo verejnej súťaži na uvedenú zákazku uspelo združenie RDS s účasťou projektových firiem Reming Consult a.s. a Dopravoprojekt a.s. so sídlom v Bratislave v konkurencii troch uchádzačov. Železnice informovali o výsledku tendra vo Vestníku verejného obstarávania, súťaž vyhlásili vo februári tohto roka.

Súčasťou zmluvy uzavretej na deväťdesiat mesiacov, čiže sedem a pol roka, je príprava zámeru pre posúdenie vplyvu stavby na životné prostredie so zabezpečením záverečného stanoviska ministerstva životného prostredia. Vybraný dodávateľ má tiež vyhotoviť dokumentáciu stavebného zámeru vrátane zabezpečenia protokolu o vykonaní štátnej expertízy ministerstvom dopravy, dokumentáciu pre územné rozhodnutie s právoplatným územným a schvaľovacím rozhodnutím, ako aj dokumentáciu pre stavebné povolenia so schvaľovacím rozhodnutím a s právoplatnými stavebnými povoleniami. Ďalej má dodať dokumentáciu pre realizáciu stavby, ktorá bude obsahovať všetky náležitosti dokumentácie pre výber zhotoviteľa stavby, pričom bude vykonávať aj súvisiace inžinierske činnosti a občasný autorský dohľad. 

Zákazka na štúdiu realizovateľnosti a projektovú dokumentáciu pre elektrifikáciu trate Bánovce nad Ondavou - Humenné by podľa železníc mala byť financovaná zo zdrojov Európskej únie (EÚ) a štátneho rozpočtu čiastočne v rámci súčasného Operačného programu Doprava 2007 až 2013 a čiastočne v nasledujúcom programovom období eurofondov po roku 2014. Z celkového objemu vysúťaženej ceny by subdodávatelia mali vykonať 31,63 % činností za 915,74 tis. eur bez DPH. 

Reming Consult zabezpečí pre ŽSR aj technicko-ekonomickú štúdiu a posúdenie vplyvov na životné prostredie pre elektrifikáciu a optimalizáciu trate Leopoldov - Nitra - Šurany v dĺžke 60,8 kilometra. Súčasťou technicko-ekonomickej štúdie bude štúdia realizovateľnosti, keďže bude podkladom pre spracovanie projektovej dokumentácie. Vybraný dodávateľ uspel v tendri spomedzi dvoch uchádzačov s ponukou 299,47 tis. eur vrátane DPH, keď predpokladaná cena bola 300 tis. eur bez DPH. Zmluva je uzavretá na dvadsaťdva mesiacov, podiel subdodávateľov na jej plnení má byť 29 %. Aj tento projekt by mal byť financovaný z peňazí EÚ a štátu cez terajší Operačný program Doprava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies