Projekt Capsid má posilniť cezhraničný výskum medzi Bratislavou a Viedňou

NETKY.SK • 26 November 2018, 15:12 • 2 min
Projekt Capsid má posilniť cezhraničný výskum medzi Bratislavou a Viedňou

BRATISLAVA – Špecializované pracoviská Viedenského biocentra vo Viedni a Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied (SAV) sa spojili, aby medzinárodne posilnili biomedicínsku výskumnú oblasť slovensko-rakúskeho pohraničného regiónu.

slovakia

left justify in out

Projektovými partnermi zhromažďujú svoje know-how v cezhraničnom Projekte Capsid. O tom informoval PR manažér Biomedicínskeho centra SAV Boris Urbančík.

 

"Cieľom projektu je zlepšiť vedeckú komunikáciu v regióne a medzinárodnú viditeľnosť cezhraničnej virologickej a biomedicínskej výskumnej komunity," priblížil Urbančík.

 

img

Zdroj: TASR 

 

Jednou z akcií, ktorá priblíži virologický výskum, bude aj budúcoročná februárová odborná konferencia. "Spojí vedcov zo základného, aplikovaného a klinického výskumu a oboznámi ich s inovatívnym virologickým výskumom v cezhraničnom regióne s cieľom preskúmať možnosti nových vedeckých spoluprác," priblížil Urbančík.

 

Cieľom, okrem iného, je aj vytvorenie vedeckej virologickej databázy, ktorá poskytne informácie a vedecké postupy na produkciu vírusových proteínov. "Od začiatku roka 2020 bude platforma bezplatne k dispozícii univerzitám, výskumným ústavom, biotechnologickým spoločnostiam a začínajúcim podnikom v oblasti výskumu v prvej fáze otvoreného prístupu," dodal Urbančík.

 

Projekt potrvá do júna 2021, pričom vyčlenených je naň 571.000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies