Fedor: Program vlády má šancu, ale jeho podpora nie je bezhraničná

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 13:16 • 2 min
Fedor: Program vlády má šancu, ale jeho podpora nie je bezhraničná

BRATISLAVA – Koaličný poslanec NR SR Martin Fedor (Sieť) dáva šancu programovému vyhláseniu tejto vlády, ale jeho podpora nie je bezhraničná a už vôbec nie bianko šek na konanie a rozhodovanie.

slovakia

left justify in out

Zároveň v rozhovore pre agentúru SITA priznal, že mal výhrady k spôsobu tvorenia novej vlády. Tie mal na margo rýchlosti aj k vyjednaným pozíciám pre pravicové sily a že Smer má stále väčšinu rozhodujúcich mocenských pák.

 

„Napriek tomu, aj s ohľadom na stav vznikajúcej opozície, som presvedčený, že momentálne žiadna iná reálna možnosť vzniku vlády nebola. A vládu potrebujeme, nie som anarchista,“ zdôraznil s tým, že dáva šancu programovému vyhláseniu tejto vlády.

 

Podľa neho totiž najmä v oblasti zahraničnej politiky jednoznačné v tom, kde máme patriť. „A to je v tomto divnom čase až odvážne. Ale podpora iste nie je bezhraničná a už vôbec nie bianko šek na konanie a rozhodovanie,“ dodal Fedor pre agentúru SITA.


Debata v parlamente o programovom vyhlásení vlády nahráva podľa Martina Fedora všeobecnému znechuteniu z politickej scény. Podľa neho je znepokojujúce, že sa stalo módou za každú cenu kritizovať Európsku úniu. „A to aj zo strany tzv. pravicových politikov. Táto snaha prináša svoje ovocie a aj súčasná debata v parlamente nahráva všeobecnému znechuteniu z politickej scény,“ uviedol. Podľa neho všetci hlasní, agresívni krasorečníci, spochybňovači a slovní ekvilibristi len nahrávajú všeobecnému znechuteniu z politickej scény. „Hovoria, že politika je len kradnutie, špinavosti a kecanie. Nahrávajú tým ľuďom, ktorí hovoria, že Slovensko nemá byť v EÚ, nemá byť v NATO a presviedčajú každý deň, že pokus fungovania pravicovo-ľavicovej proeurópskej vlády nemá dnes žiadnu alternatívu,“ vyhlásil

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies