Program tureckého prezidenta v Berlíne narušila hrozba bombovým útokom

NETKY.SK • 20 September 2011, 17:14 • 2 min
Program tureckého prezidenta v Berlíne narušila hrozba bombovým útokom

Program tureckého prezidenta v Berlíne narušila hrozba bombovým útokom

slovakia

left justify in out

Plánované vystúpenie tureckého prezidenta Abdullaha Güla na Humboldtovej univerzite v Berlíne museli dnes večer na poslednú chvíľu presunúť do iných priestorov. Príčinou bol telefonát, v ktorom neznámy muž uviedol, že sa v pôvodne vybranej sále univerzity nachádza bomba a nutná je jej evakuácia.
Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na policajného hovorcu.
Podľa jeho slov vzali bezpečnostné zložky toto varovanie vážne, aj keď slová telefonujúceho muža boli zle zrozumiteľné.
Okolie univerzity v centre nemeckej metropoly polícia hermeticky uzavrela. Do práce nastúpili pyrotechnici a psovodi. Informácie o počte evakuovaných osôb z univerzitných priestorov polícia nezverejnila.
Pred budovou univerzity sa podľa očitých svedkov konala vo večerných hodinách demonštrácia stoviek Kurdov na podporu väzneného lídra zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK) Abdullaha Öcalana, ale aj akcia stúpencov hlavy tureckého štátu.
Gül, ktorý začal dnes trojdňovú oficiálnu návštevu Nemecka, sa v prednáške venoval úlohe Turecka v Európe a postaveniu bilaterálnych turecko-nemeckých vzťahov v európskom kontexte.
V dôsledku poplachu sa o hodinu posunul aj termín večernej recepcie, ktorú na počesť hosťa usporiada v prezidentskom paláci Bellevue najvyšší nemecký predstaviteľ Christian Wulff.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona