Program počas dňa otvorených dverí NRSR vyjde na takmer 100.000 eur

NETKY.SK • 26 August 2017, 13:21 • 2 min
Program počas dňa otvorených dverí NRSR vyjde na takmer 100.000 eur

BRATISLAVA - Celodenný program počas dňa otvorených dverí v Národnej rade SR a na Bratislavskom hrade (1. septembra) vyjde na 99.073 eur. Informovala o tom Kancelária Národnej rady SR. Počas dňa vystúpi viac ako 100 účinkujúcich, ktorí budú poskytovať program každú hodinu a zároveň zabezpečia aj 70-minútový galavečer.

slovakia

left justify in out

"V cene sú zahrnuté aj honoráre pre účinkujúcich, všetky technické záležitosti od výstavby pódia, cez svetelné efekty a ozvučenie," uviedla kancelária. Národná rada vybrala ako program šou Zem spieva. V súťaži so zadaním oslovili štyri agentúry, víťaznú ponuku priniesla agentúra NUNEZ NFE, s.r.o., tá bude počas celého dňa zabezpečovať folklórno-kultúrny program na Bratislavskom hrade.

 

Deň otvorených dverí sa bude konať pri príležitosti 25. výročia podpisu Ústavy SR. Verejnosť bude môcť navštíviť aj priestory hradu, ktoré sa bežne vidieť nedajú. Budú si môcť pozrieť reprezentačné priestory, nové zrekonštruované priestory vrátane Zimnej jazdiarne, ktorá bola využívaná počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

 

Počas celého dňa budú mať návštevníci možnosť vidieť okrem akcií na hrade aj dokumentárno-spravodajské pásma. Záver dňa bude patriť folklóru. O 20.20 h sa začne šou Zem spieva na Hrade a slávnostný deň po koncerte uzavrie aj ohňostroj.

 

Počas podujatia sa predstavia i policajti, hasiči a vojaci. Policajti si pripravili policajnú techniku a improvizovanú veterinárnu kliniku pre deti. Tie sa budú môcť zahrať na veterinára, alebo si pozrieť mikroorganizmy pod mikroskopom. Návštevníci budú môcť vidieť aj zásah služobného psa, ktorý zachráni samovraha na streche vozidla.

 

Všetky podrobnosti nájdu záujemcovia na web stránke Národnej rady SR a na jej oficiálnom profile na sociálnej sieti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies