Prognózy Ripple na rok 2018

NETKY.SK • 31 August 2017, 19:00 • 2 min
Prognózy Ripple na rok 2018

SAN FRANCISCO – Kryptomeny zažívajú v roku 2017 nevídaný boom a či už ste o nich počuli len teraz, alebo sa v tomto prostredí pohybujete už dlhšie, tak väčšinou sa všetko točí okolo Bitcoinu a Ethereum. Bolo by však obrovskou chybou, keby ste si nevšímali aj ďalšie digitálne meny ako napr. Ripple, Litecoin a iné.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Práve tie menšie kryptomeny v sebe totiž ukrývajú obrovský potenciál rovnako ako ho mal v začiatkoch aj Bitcoin. Tieto meny za krátku dobu dokážu posilniť aj o dvojnásobok alebo dokonca trojnásobok svojej počiatočnej hodnoty a preto práve do takýchto by mali smerovať vaše investície.

 

img

 

Kryptomeny v dlhodobom horizonte – rok 2018

Najlepšie vyzerajúce digitálne meny na budúci rok by mohli byť jednoducho tie, ktoré si už upevnili svoje miesto medzi špičkou na trhu práve kvôli súčasnej rivalite a konkurencii.

Bitcoin je už dlhší čas silným pojmom a už len jeho meno dokáže mocne ovplyvňovať celý trh digitálnych mien. Táto kryptomena má už svoje pevné miesto dokonca aj v mainstreame, takže ak budete chcieť investovať do alternatívnych virtuálnych peňazí, tak si najprv budete musieť kúpiť Bitcoiny a tie následne na burzách vymieňať za tokeny alternatívnych mien.

 

img

 

Potom je na trhu Ripple, ktorého stratégiu na trhu nemožno porovnávať s inými kryptomenami, keďže funguje na úplne odlišnej štruktúre. Vďaka nej má spoločnosť kontrolu, kam smerujú jej tokeny a to umožňuje rokovania o dohodách so svetovými finančnými inštitúciami. Existuje tak veľmi vysoká šanca, že Ripple [XRP] by sa mohlo na budúci rok dariť oveľa lepšie ako ostatným virtuálnym menám.

Nárast hodnoty o tisíce percent

V čase písania tohto článku má Ripple hodnotu 0,229170 USD čo je od 1.januára 2017 (hodnota Ripple bola 0,006506 USD – pozn.) nárast o 3.522,44 percent! Dňa 17.mája 2017 Ripple dosiahlo svoje historické maximum 0,414795 USD, čo predstavovalo až 6.375 percentný nárast od začiatku roku. Dnes je jeho trhová kapitalizácia 8,8 miliardy dolárov a je to štvrtá najväčšia kryptomena na trhu.

 

img

 

Čo je cieľom Ripple a čo ho robí tak jedinečným?

V prípade, že ste už niekedy posielali peniaze do zahraničia, tak ste museli použiť tzv. SWIFT kód. Ten je potrebný pri zahraničných platbách a používa sa vo vyše 200 krajinách sveta a viac ako 11 tisíc finančných inštitúciách.

 

Ripple však funguje na inom princípe a práve preto sa banky spolu s ostatnými finančnými inštitúciami snažia stiahnuť SWIFT a nahradiť ho technológiou blockchain (reťazec blokov – pozn.), ktorá robí z digitálnych peňazí oveľa rýchlejšiu variantu ako pri klasických menách.

"Ripple umožňuje posielanie peňazí po celom svete pomocou sily reťazca blokov. Prostredníctvom služby RippleNet môžu finančné inštitúcie spracovať platby svojich zákazníkov kdekoľvek na svete a to okamžite, spoľahlivo a za efektívne náklady pomocou jediného rozhrania API," povedal Stefan Thomas, CTO Ripple.

 

img

 

Peniaze by tak boli prevedené takmer okamžite, keďže dáta obletia svet za okamih. Podľa Thomasa práve táto vlastnosť dáva Ripple obrovský potenciál do budúcna.

"Ripple je jediná blockchain sieť s reálnymi zákazníkmi. Podpísali sme dohody s viac ako 90 zákazníkmi na celom svete a viac ako 75 zákazníkov sa nachádza v rôznych fázach nasadenia Ripple pre komerčné účely," dodal Thomas.

Ak pôjde všetko podľa plánov a rokovania dopadnú dobre, tak by Ripple do konca roku 2018 mal dosiahnuť hodnotu 2,00 USD/XRP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies