Profesor zo Sorbonny povedie opozičnú Prechodnú národnú radu

NETKY.SK • 30 August 2011, 13:11 • 2 min
Profesor zo Sorbonny povedie opozičnú Prechodnú národnú radu

Profesor zo Sorbonny povedie opozičnú Prechodnú národnú radu

slovakia

left justify in out

img

Burhán Ghaljún, politológ sýrsko-francúzskeho pôvodu pôsobiaci na parížskej Sorbonne, bol vymenovaný za predsedu sýrskej opozičnej Prechodnej národnej rady.
      Informovala o tom dnes ruská agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na panarabskú televíziu al-Džazíra. Podľa nej vymenovanie Ghaljúna, ktorý na Sorbonne vedie Centrum pre súčasné orientálne štúdie, oznámili lídri sýrskej opozície počas svojej návštevy tureckého hlavného mesta Ankara.
      Al-Džazíra ďalej uviedla, že na vzniku Prechodnej národnej rady sa dohodli sýrski disidenti minulý týždeň po štvordenných rokovaniach s tureckými predstaviteľmi v Istanbule. Rada bude mať 94 členov.
      Rada bude koordinovať úsilie o zvrhnutie režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, ktorý čelí od polovice marca ľudovému povstaniu proti 40-ročnej vláde svojej rodiny.
      Medzinárodný tlak na Asadov režim sa zvýšil od začiatku augusta, keď prezident ignoroval výzvy zahraničných politikov a medzinárodných organizácií, aby zastavil krvavé ťaženie proti demonštrantom, ktoré si podľa odhadov OSN už vyžiadalo viac ako 2200 obetí.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona