Profesor Jarčuška o netypickom príznaku po očkovaní a exprezident Schuster sa na očkovanie prihlásil sám

NETKY.SK • 27 December 2020, 16:41 • 2 min
Profesor Jarčuška o netypickom príznaku po očkovaní a exprezident Schuster sa na očkovanie prihlásil sám

KOŠICE - 86 ročný exprezident Rudolf Schuster sa na očkovanie tešil a sršal dobrou náladou.

slovakia

left justify in out

V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach sa dnes tiež začalo očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

Medzi prvými zaočkovanými boli infektológovia, ktorí svojej profesii zasvätili celý život. Nechýbala ani lekárka a zdravotná sestra z Kliniky infektológie a cestovnej medicíny (KICM), kde sa starajú o COVID pacientov najdlhšie, od začiatku vypuknutia pandémie.

 

Hlad ako príznak?

 

Infektológ a člen Pandemickej komisie vlády Pavol Jarčuška sa dal síce zaočkovať už deň predtým v Nitre, ale o svojich pocitoch a neobyčajnom "vedľajšom účinku" pohovoril až dnes. Profesor Pavol Jarčuška podnietil svojou poznámkou k úvahy o tom, či vakcína nevyvoláva chuť do jedla. Médiam prezradil, že "vedľajším" účinkom po zaočkovaní v jeho prípade bolo, že on, ktorý dbá o svoju líniu, po príchode domov zjedol plnú misu zemiakového šalátu.

 

img

 

Exprezident

 

Príkladom išiel v košickej nemocnici aj 86-ročný exprezident Slovenskej republiky Rudolf Schuster. Ten netajil radosť nad tým, že bol medzi prvými zaočkovanými. "Nehlásil som sa sám, ponuka prišla z nemocnice. Určite robili nejaký výber, do ktorého spadám aj ja. Potešilo ma to a výzvu som prijal. Pre staršiu generáciu je to určite veľmi dôležité. Mladšia to síce prekoná ľahšie, ale nesmie sa to tiež podceňovať. Vakcinácia musí byť masová," zdôraznil. 

 

img

 

Priznal, že po príchode domov si dá dobrú kávu a obed: "Dcéra pripravila bryndzovú polievku, ktorá sa v našej rodine i celom Medzeve traduje už mnoho pokolení." Na otázku, či si dá aj pohárik povestnej drienkovice, keďže tesne po podaní vakcíny zavtipkoval, či nejaký kalíšek alkoholu teraz neuškodí, sa usmial. "Myslel som to skôr ako vtip. Čo sa týka popíjania drienkovice, radšej ju nalievam mojim hosťom, ako by som sa ňou sám častoval," uzavrel  dobre naladený eprezident.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona