Profesionálny vojak dostal za smrť matky († 49) dvojročnú podmienku!

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 14:48 • 2 min
Profesionálny vojak dostal za smrť matky († 49) dvojročnú podmienku!

BANSKÁ BYSTRICA - Na dva roky odňatia slobody podmienečne za prečin usmrtenia z nedbanlivosti odsúdil dnes samosudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 32-ročného profesionálneho vojaka Róberta Šarika z obce Závadka v okrese Michalovce.

slovakia

left justify in out

Šarik ako vodič zavinil na ceste medzi Lučencom a Rimavskou Sobotou dopravnú nehodu so smrteľnými následkami. Súd mu zároveň na tri roky zakázal jazdiť motorovým vozidlom.


Začiatkom októbra 2012 popoludní Šarik na svojom aute Ford Mondeo jazdil v smere od Lučenca na Rimavskú Sobotu. Na križovatke hlavnej a vedľajšej cesty v katastri obce Horná Slatinka neprispôsobil rýchlosť jazdy, zozadu narazil do Renaultu Mégané, ktoré pri odbočovaní vľavo dávalo prednosť protiidúcim vozidlám. Pri nehode utrpela 49-ročná matka vodiča Renaulta zranenia, ktorým podľahla na druhý deň v nemocnici. Menšie zranenia utrpel aj vodič Renaulta. Šarik tým spáchal nedbanlivostný trestný čin s následkom smrti, pričom ako vodič porušil dôležitú povinnosť. 

 

Rozsudok sudca vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor a obvinený vojak. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Šarik je príslušníkom Vojenského útvaru v Nitre a po začatí trestného stíhania ho postavili mimo službu. Vodičský preukaz mu zadržali hneď po nehode a o jeho vrátenie môže požiadať po uplynutí polovice trojročnej lehoty zákazu šoférovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies