Profesionálni hráči na Slovensku zakladajú hráčsku asociáciu, má patriť do rodiny FIFPRO

NETKY.SK • 22 December 2015, 09:32 • 2 min
Profesionálni hráči na Slovensku zakladajú hráčsku asociáciu, má patriť do rodiny FIFPRO

BRATISLAVA - V najbližšom čase by mala na Slovensku vzniknúť hráčska asociácia zastrešujúca záujmy profesionálnych futbalistov pôsobiacich v domácich ligových súťažiach.

slovakia

left justify in out

Garantuje ju prípravný výbor Rady kapitánov fortunaligových mužstiev v zložení: Ján Mucha, Róbert Vittek, Marek Sapara, Viktor Pečovský, Ľubomír Michalík, Michal Gašparík a Jozef Piaček. Informáciu o vzniku združenia prinieslo utorňajšie vydanie denníka Nový čas.

 

Poslaním Hráčskej asociácie je, aby bola rovnocenným partnerom vo futbalovom hnutí a jeho organizáciách. Chce tiež chrániť hospodárske a sociálne záujmy profesionálnych hráčov a byť členom sociálneho dialógu. Ďalej by mala byť aktívnym členom medzinárodnej rodiny hráčskych asociácií (FIFPRO) a chcela by poskytovať servis pri riešení zmluvných a iných sporov pre "nezamestnaných hráčov" podľa štandardov FIFPRO.

 

"Aj my futbalisti by sme mali mať svoje práva. Oslovili sme hráčskych zástupcov všetkých klubov a všetci sa s touto myšlienkou stotožnili. Máme súhlas všetkých dvanástich klubov s podpismi 90 percent hráčov. Stretli sme sa aj s generálnym sekretárom Jozefom Klimentom na SFZ, ktorý rešpektuje vytvorenie hráčskeho združenia," cituje brankára Slovana Jána Muchu denník Nový čas.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies