Profesionálnemu surfistovi išlo o život: Pri pobreží Austrálie ho napadol žralok

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 11:24 • 2 min
Profesionálnemu surfistovi išlo o život: Pri pobreží Austrálie ho napadol žralok

SYDNEY - Žralok zaútočil v stredu večer na profesionálneho surfistu vo vodách pri východnom pobreží Austrálie, informuje v noci nadnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal v stredu o 19.00 h miestneho času neďaleko pláže pri meste Kaima zhruba 120 kilometrov južne od Sydney, uvádza sa vo vyhlásení polície. Mladý 22-ročný surfista Brett Connellan utrpel pri útoku zvieraťa vážne poranenia na stehne a ruke a záchranári ho vrtuľníkom previezli do nemocnice St George v Sydney.

 

Connellanovi pomohol dostať sa z vody na najbližšiu pláž športovec Joel Trist, ktorý surfoval spolu s ním.

 

Zranenému mužovi zachránili život okoloidúci, povolaním zdravotníci, ktorí mu ešte pred príchodom záchranárov poskytli prvú pomoc. "Bol by vykrvácal, než by sme stihli prísť," uviedol hovorca záchranárov Terry Morrow s tým, že Connellan mal podľa neho veľké šťastie.

 

 

 

Connellan útočiaceho žraloka nevidel; polícia sa na základe rozsahu zranení pokúša určiť o aký typ a veľkosť zvieraťa išlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies