Profesionálneho rodiča obžalovaného zo zabitia 19-mesačnej Simonky súd oslobodil

NETKY.SK • 27 September 2017, 16:51 • 2 min
Profesionálneho rodiča obžalovaného zo zabitia 19-mesačnej Simonky súd oslobodil

PREŠOV - Oslobodzujúcim rozsudkom sa dnes na Okresnom súde v Prešove skončilo hlavné pojednávanie v prípade zabitia zvereného dieťaťa, z ktorého bol obvinený profesionálny rodič Ivan G. z Veľkého Šariša (okres Prešov).

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová, súd po dnešnom čítaní posledných listinných dôkazov a svedeckej výpovede vyniesol verdikt.

 

„Okresný súd obžalovaného oslobodil, keďže podľa názoru súdu nebolo preukázané, že skutok, právne klasifikovaný ako zločin zabitia, obžalovaný spáchal,“ uviedla Petrufová.

 

Dodala, že voči rozsudku sa ihneď odvolal prokurátor a teda nie je právoplatný. „Po písomnom vyhotovení a doručení rozhodnutia a dôvodov odvolania bude vec odovzdaná krajskému súdu,“ dodala.

Prokuratúra vinila Ivana G. zo zabitia 19-mesačnej Simonky z detského domova v Košiciach, o ktorú sa staral ako profesionálny rodič vo svojom rodinnom dome vo Veľkom Šariši. Dieťa s vrodenou srdcovou chybou zomrelo v marci 2015, hlavné pojednávanie s obžalovaným sa začalo začiatkom októbra toho istého roka.

 

Obžalovanému hrozilo v prípade dokázania viny až 12-ročné väzenie. Na súde tvrdil, že je nevinný.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies