Profesionáli v olympijskom ringu sú už minulosť

NETKY.SK • 10 August 2016, 08:46 • 2 min
Profesionáli v olympijskom ringu sú už minulosť

RIO DE JANEIRO - Profesionálny box utŕžil veľkú ranu v ringu na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Profesionálni boxeri dostali možnosť bojovať s amatérmi o cenné kovy, šancu využili traja, všetci sú však von z hry.

slovakia

left justify in out

Kamerunčan Hassan N´Dam, Thajčan Amnat Ruenroeng a Talian Carmine Tommasone sú už na ceste domov. Prvý skončil hneď v prvom, ďalší dvaja v druhom kole. Ako posledný z nich sa lúčil v utorok Ruenroeng, ktorého Francúz Sofiane Oumiha zasypal spŕškou úderou a v treťom kole rozhodcovia duel predčasne ukončili.

 

Predstavitelia amatérskej Medzinárodnej boxerskej asociácie (AIBA) verili, že sa rozhodnutím otvoriť turnaje podarí pritiahnuť do olympijského ringu aj veľké postavy súčasného boxu, ktoré v minulosti reprezentovali svoje krajiny medzi amatérmi. Floyd Mayweather však ukončil kariéru, Manny Pacquiao sa nevzdal úlohy filipínskeho senátora a Amir Khan sa ani nepokúsil o ďalšiu medailovú jazdu. Trojica profesionálov, ktorá sa kvalifikovala do Ria, je síce vo svete známa, ale nie sú to hviezdy. Tridsaťšesťročný Ruenroeng bol k medaile blízko už v Pekingu, neskôr získal titul majstra sveta organizácie IBF v mušej váhe. V Riu de Janeiro však boxoval vo vyššej hmotnostnej kategórii do 60 kg a mal problémy s vyššími a ťažšími borcami. Dvadsaťjedenročný Oumiha využíval v boji proti Thajčanovi široké rozpätie svojich rúk. "Či bojujete proti profesionálovi alebo nie, na spôsobe boja sa nič nemení. Vždy idem do súboja s cieľom vyhrať," vyhlásil Oumiha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona