Produkcia v priemysle eurozóny prekonala očakávania, vzrástla najviac za 5 mesiacov

NETKY.SK • 14 September 2015, 12:45 • 2 min
Produkcia v priemysle eurozóny prekonala očakávania, vzrástla najviac za 5 mesiacov

LUXEMBURG - Priemyselná produkcia v eurozóne vzrástla v júli výraznejšie, než sa očakávalo, pričom dosiahla najvyššie tempo za posledných päť mesiacov. Informoval o tom portál RTTNews, ktorý zverejnil predbežné údaje štatistického úradu Európskej únie Eurostat.

slovakia

left justify in out

Priemyselná produkcia v krajinách eurozóny vzrástla v júli medzimesačne o 0,6 % po tom, ako v predchádzajúcom mesiaci zaznamenala pokles o 0,3 %. Ekonómovia počítali za júl s rastom na úrovni 0,3 %.

 

Najnovší údaj Eurostatu predstavuje prvý rast za posledné tri mesiace a zároveň najvýraznejšie tempo rastu od februára, keď produkcia v priemysle eurozóny vzrástla o 0,9 %. Eurostat zároveň revidoval aj údaj za jún, ktorý mierne zlepšil. V predchádzajúcom odhade stanovil pokles priemyselnej produkcie v júni na 0,4 %.

 

Medziročne sa priemyselná výroba v eurozóne zvýšila v júli o 1,9 %, čo oproti júnu znamená zrýchlenie tempa rastu. V júni sa produkcia po revízii smerom nahor (pôvodný údaj stanovil rast na 1,2 %) zvýšila o 1,5 %. Medziročný júlový rast bol tak podstatne výraznejší, než očakávali analytici, ktorí počítali s rastom len o 0,6 %. Zároveň bol najvyšší od marca tohto roka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies