Produkcia Teórie veľkého tresku sa začne dnes

NETKY.SK • 6 August 2014, 16:40 • 2 min
Produkcia Teórie veľkého tresku sa začne dnes

USA - Produkcia ôsmej sezóny amerického seriálu Teória veľkého tresku (2009) sa môže začať.

slovakia

left justify in out

Tvorcovia sitkomu sa napokon dohodli aj s hercami Simonom Helbergom a Kunalom Nayyarom, ktorí boli poslední z obsadenia bez nových zmlúv. Kým Jim Parsons, Johnny Galecki a Kaley Cuoco svoj boj o vyššie honoráre vyhrali už pred niekoľkými dňami, rokovania s predstaviteľmi Howarda a Raja trvali do poslednej chvíle.

 

Práce na pokračovaní sitkomu, ktorý by mal na obrazovkách zotrvať ešte minimálne ďalšie tri sezóny, sa tak začnú čítaním scenára dnes o 15:00 miestneho času. Herci sa mali na pľac pôvodne vrátiť v stredu 30. júla, no keďže sa s Warner Bros. Television nedokázali dohodnúť na nových podmienkach, s produkciou sa nezačalo. Platnosť ich doterajších zmlúv sa pritom skončila v máji, s koncom siedmej série. 

 

Ako napísal portál Deadline.com, hoci Helberg a Nayyar majú podľa nových zmlúv za epizódu dostávať vyššie honoráre ako doteraz, na úroveň svojich kolegov Parsonsa, Galeckiho a Cuoco by sa mali dostať až pri nakrúcaní desiatej sezóny. Trojica hercov má na základe nových dohôd v nasledujúcom období celkovo zarobiť minimálne po 90 miliónov dolárov (v prepočte približne 67,05 milióna eur), pričom len za každú epizódu by im mali vyplatiť jeden milión dolárov (v prepočte približne 750-tisíc eur). Ich kolegyne Mayim Bialik a Melissa Rauch nové zmluvy podpísali ešte na jeseň, pričom si tiež zabezpečili vyššie príjmy. 

Tvorcami sitkomu o vedcoch, ktorým sa do života priplietla krásna mladá žena, sú Chuck Lorre, Bill Prady a Steven Molaro. Seriálu sa okrem úspechu u divákov podarilo dosiahnuť aj uznanie kritiky. Na konto si už dva razy pripísal cenu asociácie televíznej kritiky pre najlepší komediálny seriál (2009, 2013). Spomedzi hercov a herečiek najviac žiari Jim Parsons, ktorý získal za stvárnenie Sheldona Coopera tri ceny Emmy (2010, 2011, 2013) i Zlatý glóbus (2011). V marci televízia CBS predĺžila zmluvu o vysielaní seriálu do jari 2017. Ôsma sezóna by mala na obrazovkách odštartovať 22. septembra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona