Produkcia ropy využívaná Islamským štátom sa významne znížila

NETKY.SK • 23 Október 2017, 07:21 • 2 min
Produkcia ropy využívaná Islamským štátom sa významne znížila

BEJRÚT - Spojenými štátmi vedená vojenská koalícia v Sýrii oznámila, že produkcia ropy využívaná militantnou skupinou Islamský štát (IS) sa znížila na menej než štyri milióny dolárov (3,38 mil. eur) za mesiac.

slovakia

left justify in out

Táto produkcia dosahovala približne 50 miliónov dolárov mesačne na svojom vrchole v čase, keď koalícia začala v roku 2014 operácie proti IS.

 

Nový údaj o zredukovaní príjmov IS z predaja ropy obsahuje vyhlásenie koalície, ktoré poskytli v nedeľu, keď Spojenými štátmi podporovaní bojovníci dobyli z rúk džihádistov najväčšie ropné pole v Sýrii.

 

Ropné pole al-Umar vo východosýrskej provincii Dajr az-Zaur, považované za jedno z najvýnosnejších v krajine, bolo dôležitým zdrojom financií pre militantov z IS, ktorí ho mali pod kontrolou tri roky.

 

Stav, v akom sa toto pole v súčasnosti nachádza, nie je jasný po intenzívnych náletoch zmienenej koalície i ruských síl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies