Produkcia áut v Japonsku sa v novembri po takmer 1,5 roku vrátila k rastu

NETKY.SK • 28 December 2015, 09:19 • 2 min
Produkcia áut v Japonsku sa v novembri po takmer 1,5 roku vrátila k rastu

TOKIO - Produkcia áut v Japonsku vzrástla v novembri prvýkrát za takmer 1,5 roka, k čomu prispel najmä zvýšený dopyt zo zahraničia. Naopak, dopyt na domácom trhu zaznamenal pokles takmer o 7 %. Informoval o tom portál RTTNews, ktorý sa odvolal na údaje Združenia japonských výrobcov áut.

slovakia

left justify in out

Podľa združenia sa produkcia áut v Japonsku zvýšila v novembri medziročne o 6 %. To znamená prvý rast za posledných 17 mesiacov. Výrobu potiahol najmä dopyt zo zahraničia, keď vývoz vzrástol o 12,7 %, čo znamená rast tretí mesiac po sebe. Naopak, dopyt na domácom trhu klesol o 6,6 %.

 

V rámci exportu najvýraznejšie rástol vývoz do Európy, až o 37,9 %. Nasledoval vývoz do krajín Blízkeho východu s rastom na úrovni 13,4 % a do USA na úrovni 10,5 %. Export do afrických štátov však o 15,3 % klesol.

 

Produkcia motoriek klesla v novembri takmer o 12 %. Dôvodom je najmä prudký pokles vývozu, ktorý dosiahol 23 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies