Produkcia áut v Británii v júli výrazne klesla

NETKY.SK • 20 August 2010, 12:00 • 2 min
Produkcia áut v Británii v júli výrazne klesla

Produkcia áut v Británii v júli výrazne klesla - Svet Produkcia áut v Británii v júli výrazne klesla, prvýkrát v tomto roku a po ôsmich mesiacoch vytrvalého rastu. Analytici ale tento vývoj očakávali.

slovakia

left justify in out

Produkcia áut v Británii v júli výrazne klesla, prvýkrát v tomto roku a po ôsmich mesiacoch vytrvalého rastu. Analytici ale tento vývoj očakávali. Dôvodom je totiž ukončenie vyplácania tzv. šrotovného v Európe, čiže štátneho príspevku na kúpu nového auta výmenou za staré.
      Podľa najnovších štatistických údajov britské automobilky minulý mesiac vyrobili o 8,9 % menej vozidiel ako v rovnakom období minulého roka.
      "Pokles dopytu sa po skončení šrotovného očakával," skonštatoval Paul Everitt, šéf britskej spoločnosti výrobcov a obchodníkov s autami.
      V Británii sa šrotové prestalo vyplácať v marci a výrobcovia pripúšťajú, že im táto štátna dotácia, ktorú svojim občanom poskytli viaceré krajiny Európy, pomohla v predchádzajúcich mesiacoch naštartovať rast predaja.

Zdroj: TASR/BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona