Producentov Teórie veľkého tresku žalujú pre skladbu Soft Kitty

NETKY.SK • 29 December 2015, 12:34 • 2 min
Producentov Teórie veľkého tresku žalujú pre skladbu Soft Kitty

HOLLYWOOD - Spoločnosť Warner Bros. čelí žalobe pre používanie piesne Soft Kitty v sitkome Teória veľkého tresku (2007). Pesnička je upravenou verziou veršovačky Warm Kitty, ktorú v roku 1937 vydala poetka Edith Newlin.

slovakia

left justify in out

Dcéry autorky v žalobe tvrdia, že zástupcovia Warner Bros. ich nepožiadali o súhlas s použitím piesne, a preto žiadajú odškodné v nešpecifikovanej výške. Okrem toho požadujú, aby súd tvorcom sitkomu zakázal pesničku ďalej používať.


Pieseň Soft Kitty sa stala známym seriálovým vtipom. Hlavné postavy ju spievajú Sheldonovi v podaní Jima Parsonsa, keď je chorý. Hoci podľa zástupcov Warner Bros. právo používať pesničku si zaistili s nahrávacou spoločnosťou ešte v roku 2007, Margaret a Ellen Newlin vyhlásili, že právoplatnými vlastníčkami práv na dielo sú ony. Podľa blogu CinemaBlend je pritom skladba Warm Kitty adaptáciou anglickej ľudovej pesničky a súd bude musieť najprv rozhodnúť, kto je v súčasnosti právoplatným vlastníkom práv.


Tvorcami sitkomu o vedcoch, ktorým sa do života priplietla krásna mladá žena, sú Chuck Lorre, Bill Prady a Steven Molaro. Seriálu sa okrem úspechu u divákov podarilo dosiahnuť aj uznanie kritiky. Na konto si dva razy pripísal cenu asociácie televíznej kritiky pre najlepší komediálny seriál (2009, 2013). Spomedzi hercov a herečiek najviac žiari spomínaný Jim Parsons (Sheldon), ktorý získal štyri ceny Primetime Emmy (2010, 2011, 2013, 2014) i Zlatý glóbus (2011). Okrem toho v sérii účinkujú Johnny Galecki (Leonard), Kaley Cuoco (Penny), Simon Helberg (Howard), Kunal Nayyar (Raj), Mayim Bialik (Amy) či Melissa Rauch (Bernadette). Vlani televízia CBS predĺžila zmluvu o vysielaní seriálu do jari 2017.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona