Producentov CNN zatkli za pokus vkradnúť sa do mrakodrapu WTC

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 19:18 • 2 min
Producentov CNN zatkli za pokus vkradnúť sa do mrakodrapu WTC

NEW YORK - Dvoch producentov americkej spravodajskej stanice CNN zatkli v New Yorku za pokus tajne prekĺznuť do mrakodrapu One World Trade Center, keď pracovali na reportáži o nedávnych prípadoch narušenia bezpečnosti v 104-poschodvej budove, ktorá je najvyššou na západnej pologuli. Informoval o tom dnes denník New York Times.

slovakia

left justify in out

Dvoch mužov chytili v utorok popoludní pri pokuse vniknúť bez povolenia do budovy v newyorskej štvrti Manhattan, pričom niesli videokamery. Policajtovi tvrdili, že "ak sa môže dnu dostať 16-ročný tínedžer, oni by sa takisto mali dostať dnu". Pre denník to uviedol predstaviteľ Prístavného úradu New Yorku a New Jersey, ktorý je majiteľom pozemku.
     

Zatknutie žurnalistov nasledovalo po tom, čo sa 16-ročný chlapec zo štátu New Jersey vkradol do budovy v nedeľu 23. marca neskoro večer, prezlečený ako stavebný robotník, a fotografoval si z vrcholu mrakodrapu okolie, ktoré je stále vo výstavbe.
     

V pondelok 24. marca zatkli aj štyroch mužov, ktorí ešte v septembri 2013 skočili s padákmi z vrchu budovy. Mužov obvinili z vlámania a ohrozovania.
     

Prípady porušenia bezpečnostných predpisov vyvolávajú obavy, pretože 541-metrový mrakodrap, ktorý je aj najvyššou stavbou v USA, má byť otvorený tento rok. Nazývajú ho tiež Veža slobody a stojí na mieste zničených newyorských "dvojičiek", výškových budov Svetového obchodného centra (World Trade Center), ktoré sa zrútili po teroristických útokoch lietadlami 11. septembra 2001.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies