Producenta oscarových filmov Harveyho Weinsteina prepustili z firmy

NETKY.SK • 9 Október 2017, 07:04 • 2 min
Producenta oscarových filmov Harveyho Weinsteina prepustili z firmy

LOS ANGELES - Americký filmový producent Harvey Weinstein dostal v nedeľu výpoveď z producentskej spoločnosti, ktorú spoluzakladal.

slovakia

left justify in out

Rada riaditeľov tejto firmy uviedla, že Weinsteinov pracovný pomer so spoločnosťou sa končí s okamžitou platnosťou. Rozhodnutie prepustiť ho padlo "s ohľadom na nové informácie o nesprávnom konaní".

 

Weinstein za uplynulých 30 rokov vraj sexuálne obťažoval najmenej osem žien vrátane zamestnankýň svojej spoločnosti a známych herečiek. V dôsledku týchto odhalení v médiách si Weinstein, ktorý produkoval viacero filmov ocenených prestížnou cenou Oscar, vzal "dovolenku", aby získal čas "premýšľať nad sebou a ovládnuť démonov". Spoločnosť The Weinstein Company spustila následne v tejto veci vyšetrovanie.

 

Zo sexuálneho obťažovania obvinili Weinsteina okrem iných žien aj herečky Ashley Juddová i Rose McGowanová. Weinstein im za ich ústretovosť sľuboval pomoc vo filmovej kariére.

 

Weinstein je spoluzakladateľom produkčného domu Miramax, z ktorého dielne sú filmy ako Pulp Fiction, Zamilovaný Shakespeare, Gangy v New Yorku, Sex, lži a video či čierno-biely film Umelec. Založil aj úspešnú produkčnú spoločnosť The Weinstein Company.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona