Producent oscarových filmov Harvey Weinstein je podozrivý zo sexuálneho obťažovania

NETKY.SK • 6 Október 2017, 12:04 • 2 min
Producent oscarových filmov Harvey Weinstein je podozrivý zo sexuálneho obťažovania

LOS ANGELES - Americký filmový producent Harvey Weinstein je podľa denníka The New York Times (NYT) podozrivý, že za uplynulých 30 rokov sexuálne obťažoval najmenej osem žien vrátane zamestnankýň svojej spoločnosti a známych herečiek.

slovakia

left justify in out

V dôsledku týchto odhalení v médiách si Weinstein, ktorý produkoval viacero filmov ocenených prestížnou cenou Oscar, vzal "dovolenku", aby získal čas "premýšľať nad sebou a ovládnuť démonov". Zo sexuálneho obťažovania obvinili Weinsteina okrem iných žien aj herečky Ashley Juddová i Rose McGowanová. Weinstein im za ich ústretovosť sľuboval pomoc vo filmovej kariére.

 

Juddová uviedla, že Weinstein ju svojho času pozval, aby ho navštívila v jeho hotelovej izbe. Privítal ju oblečený v župane, pričom sa jej spýtal, či by ho mohla pomasírovať alebo sa pozerať, ako sa sprchuje. McGowanová mala s producentom podobnú skúsenosť. NYT tvrdí, že Weinstein sa snažil zverejneniu škandalóznych informácií zabrániť dohodou s najmenej ôsmimi obeťami svojho konania.

 

Weinstein sa teraz podľa agentúry AP za svoje správanie ospravedlňuje - okrem iného aj tým, že vyrastal v 60. a 70. rokoch, keď normy správania boli iné. "Uvedomujem si, že spôsob, akým som sa v minulosti správal ku svojim kolegyniam, spôsobil veľa bolesti a úprimne sa za to ospravedlňujem," uvádza sa v komuniké, ktoré 65-ročný Weinstein zaslal do redakcie denník NYT.

 

V rozhovore pre denník New York Post zo štvrtkového poludnia však Weinstein obvinil NYT, že proti nemu vedie "vendettu" a ako dôkaz spomenul aj iný článok s podozreniami voči svojej osobe. Weinstein je spoluzakladateľom produkčného domu Miramax, z ktorého dielne sú filmy ako Pulp Fiction, Zamilovaný Shakespeare, Gangy v New Yorku, Sex, lži a video či čierno-biely film Umelec. Založil aj úspešnú produkčnú spoločnosť The Weinstein Company.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies