Producent cestovín MPC Cessi rozširuje výrobu, prácu tam nájde 100 ľudí

NETKY.SK • 6 November 2014, 13:01 • 2 min
Producent cestovín MPC Cessi rozširuje výrobu, prácu tam nájde 100 ľudí

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Fabrika na výrobu cestovín v Spišskej Novej Vsi dnes spustila do prevádzky novú výrobnú halu aj s linkou. Investícia prinesie v prvej fáze 50 až 60 nových pracovných miest, v druhej fáze projektu pri trojzmennej prevádzke by sa mal počet nových zamestnancov ešte zvýšiť asi na sto.

slovakia

left justify in out

„Vďaka novej talianskej technológii si trúfame stať sa jedným z dôležitých hráčov na trhu v strednej Európe v segmente cestovín z čerstvých vajec,“ konštatoval generálny riaditeľ MPC Cessi, a. s., Peter Babjak.
     

Prácu v rozšírenej výrobe nájdu ľudia vo veku do 29 rokov, ktorí sú dlhodobo registrovaní na úrade práce. Nová výrobná linka je jediná svojho druhu nielen na Slovensku, ale aj v Európe. Talianska firma ju vyrobila na mieru podľa požiadaviek spišskonovoveskej spoločnosti.
     

„Linka poskytne vysokú variabilitu tovarov a druhov vyrábaných cestovín od extrudovaných, valcovaných až po špeciálne regionálne tvary,“ zdôraznil Babjak. Novú halu začali stavať vo februári, linku namontovali zhruba pred mesiacom. Novú pekáreň by chceli spustiť 15. decembra, s plnou prevádzkou rátajú od polovice januára 2015.
     

Pri výrobe cestovín sa budú v novej hale používať čerstvé vajcia. Babjaka prekvapilo, že ich na domácom trhu nie je dostatok. Podľa neho bol problém zohnať množstvo vajec, ktoré potrebuje spišskonovoveská fabrika na svoju výrobu. „Keď vznikla kríza zhruba pred pol rokom, producenti utlmili chovy a naozaj je momentálne na trhu nedostatok vajíčok. Verím, že ich aj táto naša investícia nakopne a naštartujú svoj proces produkcie,“ konštatoval. V Spišskej Novej Vsi potrebujú mesačne pri očakávanej výrobe asi 400.000 kusov vajec.
     

Novú výrobnú halu za 800.000 eur postavila spoločnosť z vlastných zdrojov, celková investícia do cestovinárne a pekárne dosahuje viac ako 6,2 milióna eur. Z toho vyše 3,9 milióna eur získal investor z európskych fondov, konkrétne z Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast. Spoločnosť chce 50 % výrobkov vyvážať do zahraničia a druhá polovica by mala ostávať na domácom trhu. 
     

„Už v tomto období máme potvrdený záujem domácich a zahraničných odberateľov. Záujem o našu produkciu prejavili Rusi, Poliaci, Maďari a Švajčiari. O produkciu z tejto linky sa preto vôbec neobávam. Bude to, samozrejme, tvrdý cenový boj, ale verím, že naše ciele, čo sa týka objemu a kvality, budú splnené,“ uzatvoril generálny riaditeľ spoločnosti s tým, že nová investícia by mala zvýšiť predaj a produkciu cestovín o 3000 až 4000 ton ročne.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona