Procházku a Hrnčiara má nahradiť Radošovský a Pfundtnerová

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 16:25 • 2 min
Procházku a Hrnčiara má nahradiť  Radošovský a Pfundtnerová

BRATISLAVA - Po odchode Radoslava Procházku a Andreja Hrnčiara z Národnej rady SR sa majú do parlamentu vrátiť bývalí poslanci Edita Pfundtnerová a Marián Radošovský (KDH).

slovakia

left justify in out

V parlamentných voľbách v roku 2012 skončili ako prví náhradníci tesne pred bránami zákonodarného zboru.
     

Pfundtnerová kandidovala za Most-Híd, po voľbách 2012 zo strany vystúpila. Naďalej nie je členkou. Neprezradila, či bude v parlamente pôsobiť ako nezaradená poslankyňa, alebo sa začlení do klubu Mostu-Híd. "Ak pán Hrnčiar vráti mandát, s radosťou prijmem mandát. Pokiaľ ide o moje pôsobenie v parlamente, vyjadrím sa po zložení poslaneckého sľubu," povedala dnes pre TASR.
     

Radošovský je prvým náhradníkom KDH. Po zložení poslaneckého sľubu sa zaradí do klubu KDH. Kresťanskí demokrati sú radi, že po Procházkovom odchode z parlamentu sa im vráti mandát, ktorý získali vo voľbách od občanov. "KDH bude silnejšou a razantnejšou stranou v NR SR pri presadzovaní dobrých riešení pre ľudí na Slovensku," reagovali pre TASR kresťanskí demokrati na rozhodnutie Procházku odísť z parlamentu.
     

Procházka a Hrnčiar svoj odchod zo zákonodarného zboru oznámili dnes. Mandátov sa vzdajú po májovej parlamentnej schôdzi, mienia si založiť novú politickú stranu. Procházka za svojich súpútnikov označil Hrnčiara aj Miroslava Beblavého (nezaradený). Na Beblavého mieni naliehať, aby zostal v parlamente. Beblavý ešte jasne nepovedal, či sa spojí s Procházkom, vyjadriť sa mieni až po prezidentských voľbách.
     

Hodnoty, programy, ciele a štruktúry nového subjektu oznámi Procházka neskôr. Aktuálne je to totiž v štádiu rozhovorov. Stranu by chcel mať hotovú už na jeseň, keďže sa plánuje zapojiť do komunálnych volieb. Hrnčiar, ktorý je dnes primátorom Martina, nevylúčil, že bude v komunálnych voľbách kandidovať za novú stranu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies