Procházkovi kritici zrejme nebudú môcť chodiť na Koaličnú radu

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 13:12 • 2 min
Procházkovi kritici zrejme nebudú môcť chodiť na Koaličnú radu

BRATISLAVA - Piati poslanci #Siete, ktorí už nedôverujú predsedovi Radoslavovi Procházkovi a vytvorili svoju platformu, zrejme nebudú chodiť na rokovania Koaličnej rady. Na dnešnom svojho zástupcu nemali. Rokoval Procházka, ktorý ich má o výsledkoch zasadnutia informovať.

slovakia

left justify in out

"Predseda #Siete nás ubezpečil, že na sneme (13.8.) situáciu v strane vyriešia. My do vnútorných záležitostí inej strany zasahovať nebudeme," uviedol po rokovaní predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Podľa neho je pre partnerov najdôležitejšie, aby vládna koalícia mala naďalej podporu všetkých poslancov Siete.

 

"Prísľub sme dostali a zároveň aj to, že vždy po rokovaní Koaličnej rady budú informovať svojich ďalších poslancov, ktorí vytvorili platformu," doplnil Bugár. To, či bude napríklad bývalý prvý podpredseda Siete Andrej Hrnčiar chodiť na Koaličnú radu, strany podľa Bugára neriešili. "Rozhoduje vždy predseda," uzavrel Bugár.

 

Podľa poslanca Andreja Hrnčiara nevyhodnotil Procházka situáciu správne. "Zjavne Radoslav Procházka nemá zdravý úsudok a nevyhodnotil správne súčasnú situáciu. Pre nás to nie je nová situácia," reagoval Hrnčiar.

 

Procházkovi kritici chcú byť informovaní o výsledkoch rokovaní v koalícii. Procházka pre nich nie je zárukou informovania. "Nemá našu dôveru. Ak nás aj bude informovať, nevieme, či informácie, ktoré sa k nám dostanú, budú správne," poznamenal Hrnčiar. Pripomenul, že Procházka dnes zastupuje len dvoch poslancov, seba a Alenu Bašistovú.

 

#Sieť má vnútorné problémy už dlhšie obdobie. Piati poslanci - Martin Fedor, Andrej Hrnčiar, Katarína Cséfalvayová, Eduard Adamčík a Igor Janckulík hovoria o nedemokratických spôsoboch vedenia strany, nekomunikácii aj o chýbajúcej sebareflexii a hádzaní zodpovednosti na druhých. Procházka podľa nich nemá predpoklady na vedenie strany.

 

Poslanci založili Platformu za zodpovednú politiku. V nej konštatujú, že Procházka stratil ich dôveru a nereprezentuje ich názory. Deklarujú tiež podporu programovému vyhláseniu vlády, podporujú a žiadajú napĺňanie politických priorít strany #Sieť tak, ako boli prezentované a zapisované v priebehu zostavovania koaličnej vlády. Poslanci tiež chcú mať svojho zástupcu na rokovaniach s koaličnými partnermi.

 

Situáciu v #Sieti bude riešiť mimoriadny snem v Trnave 13. augusta. Strana si tam zvolí nového predsedu. Procházka nepovedal, či bude opäť kandidovať. Ako možný kandidát sa spomína Katarína Cséfalvyová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies