Procházková začala sezónu 6. miestom

NETKY.SK • 16 November 2013, 11:48 • 2 min
Procházková začala sezónu 6. miestom

MUONIO - Slovenská reprezentantka v behu na lyžiach Alena Procházková vstúpila do novej sezóny 6. miestom v šprinte na fisových pretekoch vo fínskom Muoniu.

slovakia

left justify in out

Bežal sa kilometer klasickou technikou a najviac síl mala podľa predpokladov favorizovaná Poľka Justyna Kowalczyková. Za obhajkyňou celkového prvenstva vo Svetovom pohári skončili Rusky Jevgenija Šapovalovová a Julia Tichonovová. V 147-člennej štartovom poli sa najprv bežala kvalifikácia, z ktorej postúpila Procházková 24. najlepším časom.

Muži bežali v piatok v Muoniu 1,3 km klasicky a zvíťazil Kazach Alexej Poltoranin pred Fínom Arim Luusuom a Rusom Anatolijom Volkovom. Slovák Peter Mlynár skončil v kvalifikácii na 56. mieste a nevybojoval si postup do vyraďovacej fázy. Martin Bajčičák sa napokon na štarte neobjavil. Prezentovalo sa 255 pretekárov. S výnimkou najlepších Nórov a Švédov štartuje na prípravných pretekoch v Muoniu takmer kompletná svetová špička. Preteky sú prípravou na úvod Svetového pohára, ktorý sa uskutoční koncom novembra vo fínskom Kuusame. 

V sobotu pokračujú ženy súťažou na 5 km klasicky a muži 10 km klasicky. V nedeľu vyvrcholia preteky v Muoniu ženskou desiatkou voľne a mužskou pätnástkou voľnou technikou. 

Šprint klasicky - preteky FIS - Muonio (Fín.): 
ŽENY 
1. Justyna Kowalczyková (Poľ.), 2. Jevgenija Šapovalovová (Rus.), 3. Julia Tichonovová (Rus.), 4. Natalia Matvejevová (Rus.), 5. Mona-Lisa Malvalehtová (Fín.), 6. Alena Procházková (SR) 
MUŽI 
1. Alexej Poltoranin (Kaz.), 2. Ari Luusua (Fín.), 3. Anatolij Volkov (Rus.),...56. Peter Mlynár (SR) v kvalifikácii 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona