Procházková začala sezónu 11. miestom v šprinte

NETKY.SK • 29 November 2013, 14:11 • 2 min
Procházková začala sezónu 11. miestom v šprinte

KUUSAMO - Slovenská reprezentantka Alena Procházková solídne vstúpila do novej sezóny Svetového pohára bežcov na lyžiach. Vo fínskom Kuusame sa v šprinte klasickou technikou prebojovala do semifinále a za 11. miesto si pripísala prvé body do hodnotenia Svetového pohára.

slovakia

left justify in out

Do finálovej šestky sa už nedostala, keď vo svojom semifinálovom behu skončila posledná. Víťazkou sa stala favorizovaná Poľka Justyna Kowalczyková. Obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári triumfovala pred najúspešnejšou šprintérkou minulej sezóny, Američankou Kikkan Randallovou, a Nemkou Denise Herrmannovou.

Do vyraďovacej časti pretekov sa 29-ročná členka Slávia UMB Banská Bystrica Procházková prebojovala z 20. pozície z kvalifikácie, keď za najrýchlejšou Marit Björgenovou z Nórska zaostala na vzdialenosti 1400 m o 5,84 s. Vo štvrťfinále však práve Björgenovú zdolala a z druhého miesta priamo postúpila do semifinále, zatiaľ čo nórskej legende tretie miesto na postup nestačilo. Na štart kvalifikácie pri teplote -12°C sa postavilo 104 pretekárok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies