Procházková postúpila z kvalifikácie šprintu

NETKY.SK • 5 Január 2016, 12:59 • 2 min
Procházková postúpila z kvalifikácie šprintu

OBERSTDORF - Slovenská reprezentantka Alena Procházková postúpila do vyraďovacej časti šprintu klasickou technikou v rámci 4. etapy prestížnej série bežcov na lyžiach Tour de Ski v nemeckom Oberstdorfe.

slovakia

left justify in out

Skúsená Procházková dosiahla v kvalifikácii 20. najlepší čas, keď za najrýchlejšou Ingvild Flugstad Östbergovou z Nórska zaostala o 11,27. Jediná slovenská bežkyňa na lyžiach schopná konkurovať svetovej špičke v šprintoch mala doteraz v tejto sezóne na konte vo Svetovom pohári 4 body za 27. miesto z decembrových pretekov v talianskom Toblachu. Teraz má garanciu ďalších bodov do hodnotenia SP, pravda, ak dokončí preteky. Na čele priebežného celkového poradia Tour de Ski je práve víťazka kvalifikácie Ingvild Flugstad Östbergová. Vyraďovacia časť šprintu žien sa začne o 14.30 h.

Utorkový šprint v Oberstdorfe je štvrtou etapou osemdielneho seriálu Tour de Ski. Počas desiatich dní na tomto prestížnom podujatí prerozdelia dovedna 640 000 švajčiarskych frankov, čo je v prepočte 590 000 eur. Pre celkových víťazov je pripravených 92 170 eur, na finančné odmeny sa môže tešiť najlepších desať lyžiarov z celkového poradia aj v jednotlivých etapách. Víťaz každej z etáp zinkasuje 3000 eur a 50 bodov do poradia Svetového pohára. Celkoví víťazi sa dočkajú aj 400 bodov do bojov o krištáľové glóbusy.

Svetový pohár v bežeckom lyžovaní - Tour de Ski - 4. etapa - Oberstdorf (Nem.) - výsledky:
Šprint žien na 1,2 km klasicky - kvalifikácia: 1. Ingvild Flugstad Östbergová (Nór.) 2:38,18 min, 2. Sandra Ringwaldová (Nem.) +0,54, 3. Sophie Caldwellová (USA) +3,42,...20. Alena Procházková (SR) +11,27 - postúpila do vyraďovacej fázy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona