Procházková na Tour de Barents štvrtá, Bajčičák šiesty

NETKY.SK • 11 Apríl 2011, 07:43 • 2 min
Procházková na Tour de Barents štvrtá, Bajčičák šiesty

Procházková na Tour de Barents štvrtá, Bajčičák šiesty

slovakia

left justify in out

Štvrtým miestom ukončila v nedeľu vo fínskom Rovaniemi svoje účinkovanie na prestížnych štvoretapových pretekoch Tour de Barents slovenská reprezentantka v behu na lyžiach Alena Procházková. V pretekoch žien voľnou technikou Gundersenovou metódou dobehla do cieľa v čase 27:45,0 min a za víťaznou Slovinkou Petrou Majdičovou zaostala o 2:58,3 minúty. Druhá skončila domáca bežkyňa Kerttu Niskanenová a tretia jej krajanka Krista Lähteenmäkiová.
      V celkovom poradí obsadila Procházková 4. miesto a jej tréner Ján Valuška zhodnotil rozlúčku so sezónou ako úspešnú: "V dnešnej etape už toho Ala mala plné zuby, ale sme radi, že si udržala pekné 4. miesto. Konkurencia sa tu zišla výborná, domáce Fínky výborne bežali, takže na záver sezóny je to po tých zdravotných problémoch dobrá bodka. Bola to naša premiéra na tomto podujatí, ktoré organizátori pripravili na výbornej úrovni. Hoci dnes bolo osem stupňov, chemicky sa podarilo pripraviť výbornú trať," povedal pre TASR.
      V stíhacích pretekoch mužov na 13,2 km skončil Slovák Martin Bajčičák šiesty v čase 34:49,6 min. Za víťazným Francúzom Jeanom Marcom Gaillardom zaostal o 1:45,8 min.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies