Procházka: Začiatkom budúceho týždňa poviem niečo dôležité k detektoru lži

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 11:21 • 2 min
Procházka: Začiatkom budúceho týždňa poviem niečo dôležité k detektoru lži

BRATISLAVA - Líder Siete Radoslav Procházka dodrží svoj sľub a prejde testom na detektore lži, konkrétnejšie sa však k tejto téme vyjadrí až po skončení svojho poslaneckého mandátu, ktorý vrátil parlamentu s účinnosťou od nedele 22. júna.

slovakia

left justify in out

"Začiatkom budúceho týždňa k tomu určite niečo dôležité poviem," uviedol dnes pre TASR Procházka. "Chcem aj o tomto s vami hovoriť ako obyčajný človek, radový občan. To je od pondelka budúceho týždňa. Takže začiatkom budúceho týždňa sa k tomu rád vrátim," vysvetlil Procházka. Zdôraznil, že jeho sľub zúčastniť sa testu na polygrafe stále platí. "Ja nemením svoje záväzky. Tu som sľúbil, že po skončení májovej schôdze sa vzdám mandátu, robím to po skončení májovej schôdze. Moje poznávacie znamenie je, že držím to, čo som povedal," konštatoval líder Siete s tým, že podrobnosti o skúške na detektore zverejní na budúci týždeň.

 

Na otázku, či necíti ako problém financovanie svojej prezidentskej kampane, Procházka odpovedal negatívne. "Naopak, som hrdý na to, ako sme 'odmakali' tú kampaň. Je to skôr dobrá vizitka. Dokázali sme na kolene, ako start - up, urobiť niečo, o čom ste ako médiá pol roka ľuďom hovorili, že sa urobiť nedá," povedal. "Som hrdý na ľudí, ktorí so mnou tú kampaň robili, na svoju rodinu, ktorá mi držala palce a pomáhala rôznym spôsobom. A na to, ako sme tú kampaň urobili, som hrdý a neberiem späť ani pol slova. Bolo to super a bude to ešte lepšie," dodal Procházka.

 

Líder Siete 3. júna vyhlásil, že je pripravený ísť na detektor lži. Dodal, že sa detektorom lži začne zaoberať po skončení aktuálnej schôdze parlamentu. "Predpokladám, že najneskôr do týždňa od jej skončenia sa to dá zvládnuť," povedal 3. júna novinárom. Na test polygrafom ho vyzval Igor Matovič (OĽaNO) pre podozrenia z čierneho financovania prezidentskej kampane.

 

Matovič je presvedčený, že by Procházka neprešiel cez žiadny polygraf na svete. Sám sa nechal otestovať na detektore lži a podľa vlastných slov uspel. Lídra OĽaNO testovala nezávislá firma, ktorú vybral Nový čas, ten aj vytvoril kľúčové otázky. Znenie otázok Matovič dopredu poznal.

 

Prvá bola, či chcel Radoslav Procházka zaplatiť 50 až 90 percent za inzerciu u Matoviča bez dokladu. Matovič odpovedal áno, čo detektor vyhodnotil ako pravdivú odpoveď.

 

Druhá otázka znela, či sa Procházka vyjadril pri úsilí platiť za inzerciu bez dokladov v duchu "veď aj tak to nemá šancu nikto skontrolovať". Matovič odpovedal áno, čo opäť stroj vyhodnotil ako pravdivú odpoveď.

 

V tretej otázke sa Matoviča pýtali, či vydieral Procházku tým, že urobí k tejto téme tlačovku, pretože meškali s úhradou faktúry. Matovič tvrdil, že nie, čo vyhodnotili ako pravdivú odpoveď.

 

Líder Siete Radoslav Procházka dnes splnil svoj sľub a odchádza z parlamentu. "S účinnosťou od nedele (22.6.) som sa dnes vzdal mandátu poslanca Národnej rady SR," povedal pre TASR Procházka.

 

"Pre Sieť aj pre mňa osobne je to taký bod zlomu, okamih katarzie. Ideme to urobiť na zelenej lúke, úplne zdola a najbližšie s vami budem hovoriť ako radový občan," konštatoval Procházka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies