Procházka: V zime vie reálnu kampaň robiť iba premiér

NETKY.SK • 19 December 2013, 16:47 • 2 min
Procházka: V zime vie reálnu kampaň robiť iba premiér

BRATISLAVA - Kandidátovi na prezidenta Radoslavovi Procházkovi bolo jasné, že prezidentské voľby budú čo najskôr. Uviedol to v reakcii na dnes ohlásený termín volieb.

slovakia

left justify in out

"Bolo mi jasné, že to dajú na najskorší možný termín, pretože v zime vie robiť reálnu kampaň len premiér a za peniaze občanov Slovenska," reagoval Procházka. Rozhodnutie však berie ako fakt a tvrdí, že ľudia si vyberú podľa svojho gusta bez ohľadu na termín.

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) dnes oznámil, že prvé kolo prezidentských volieb sa na Slovensku uskutoční v sobotu 15. marca 2014. Prípadné druhé kolo bude v sobotu 29. marca 2014. Súčasnej hlave štátu Ivanovi Gašparovičovi sa skončí funkčné obdobie 15. júna 2014, v tento deň bude inaugurovaný jeho nový nástupca.

Kandidatúru na post prezidenta SR už oznámili Robert Fico (Smer-SD), Pavol Hrušovský (nominant KDH, Mosta-Híd a SDKÚ-DS), nezaradený poslanec Radoslav Procházka, prvý predseda KDH Ján Čarnogurský, Milan Kňažko, kandidát SMK Gyula Bárdos a podnikateľ a filantrop Andrej Kiska. Ďalej Peter Osuský zo SaS, občiansky kandidát Jozef Behýl, Stanislav Martinčko (Koalícia občanov Slovenska), János Bósza, invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec aj Milan Melník, ktorý už v minulosti kandidoval. Zoznam kandidátov dopĺňajú Ľubica Blašková, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, kardiochirurg Viliam Fischer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies