Procházka v strane Sieť zrejme protikandidáta mať nebude

NETKY.SK • 25 August 2014, 10:48 • 2 min
Procházka v strane Sieť zrejme protikandidáta mať nebude

BRATISLAVA – Jediným kandidátom na predsedu Siete na budúcotýždňovom ustanovujúcom sneme by mal byť jej zakladateľ Radoslav Procházka.

slovakia

left justify in out

Aj keď Miroslav Beblavý nevylučuje, že kandidátov na pozíciu predsedu by mohlo byť viac, predpokladá, že Procházka sa predsedom Siete stane. Predseda strany je volený snemom na dva roky.

 

Do vedenia Siete by sa mali dostať aj ďalší štyria zakladajúci členovia strany. Okrem Procházku a Beblavého patria medzi nich aj primátor Martina Andrej Hrnčiar, primátorka Prievidze Katarína Macháčková a Katarína Cséfalvayová, ktorá pôsobí ako prodekanka Fakulty medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity. Podľa stanov by Sieť mala mať maximálne štyroch podpredsedov. Podpredsedovia sú volení tiež na obdobie dvoch rokov. 

 

Na ustanovujúcom sneme, ktorý bude v Žiline, budú delegáti voliť aj ďalších členov predsedníctva. Predsedníctvo má byť hlavným výkonným orgánom Siete. Členmi predsedníctva budú predseda, podpredsedovia a maximálne štyria ďalší členovia, ktorých zvolí snem. Na sneme okrem volieb odznejú prejavy lídrov. Na programe je voľba vedenia strany i schválenie stanov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona