Procházka: Štát sa od začiatku v kauze Váhostav správal ako maklér veľkej firmy

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 12:58 • 2 min
Procházka: Štát sa od začiatku v kauze Váhostav správal ako maklér veľkej firmy

BANSKÁ BYSTRICA - Tunelovanie cez schránkové firmy nerušene pokračuje. Takto reagoval predseda strany Sieť Radoslav Procházka v súvislosti so schválením reštrukturalizačného plánu stavebnej spoločnosti Váhostav-SK, o ktorom vo štvrtok (30.4.) rozhodli veritelia na schôdzi v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Zdá sa, že to celé je od samého začiatku scenár písaný 'širokým' písmom, na konci ktorého má byť podnik ďalej s prístupom k štátnym zákazkám, ale očistený od dlhov voči malým stavbárom," konštatoval Procházka. Podľa neho sa "štát od samého začiatku v tejto kauze správal ako maklér jednej veľkej stavebnej firmy a mnohé osoby konajúce v mene štátu sa správali ako organizovaná zločinecká skupina". Ako zdôraznil, taký štát stráca morálne právo vyberať od ľudí dane.
     

"My prídeme v pondelok alebo v priebehu budúceho týždňa s celkovým zásadným riešením ďalšieho fungovania schránkových firiem na Slovensku, spočívajúceho v absolútnom zákaze akéhokoľvek kontaktu takýchto firiem s verejnými peniazmi, v akejkoľvek podobe, pri akejkoľvek príležitosti," dodal Procházka.
     

Premiér Robert Fico vo štvrtok vyjadril spokojnosť s tým, že veritelia stavebnej spoločnosti Váhostav-SK schválili reštrukturalizačný plán firmy. "Je dobré a vnímam to ako pozitívny fakt, že veritelia Váhostavu drvivou väčšinou, možno hovoriť o 98 percentách, schválili reštrukturalizačný plán, ktorý v konečnom dôsledku v určitom časovom úseku umožní vyplatenie 100 % pohľadávok veriteľom z peňazí Váhostavu, nie z peňazí daňových poplatníkov, ako opozícia klamlivo hovorí," konštatoval Fico.
     

"Tento zatiaľ dobrý koniec, pretože nás čaká ešte rozhodnutie príslušného sudcu, preukazuje, že od momentu, ako sme vstúpili do tohto procesu, nám išlo o to, aby sme nielen našli mechanizmus na uspokojenie veriteľov, ale aby sme zachovali vyše 1500 pracovných miest v tejto stavebnej spoločnosti," zdôraznil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies