Procházka: Spôsob, aký zvolil premiér pri návšteve Moskvy, je primeraný

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 16:43 • 2 min
Procházka: Spôsob, aký zvolil premiér pri návšteve Moskvy, je primeraný

BRTISLAVA - Spôsob, akým si predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) v Moskve uctí 70. výročie konca druhej svetovej vojny, je primeraný. Tvrdí to líder mimoparlamentnej strany Sieť Radoslav Procházka v reakcii na premiérovo avízo, že sa v Moskve zúčastní kladenia vencov a recepcie.

slovakia

left justify in out

"Obete druhej svetovej vojny si zaslúžia bezvýhradnú poctu a uznanie. Podiel Červenej armády na porážke fašizmu je nespochybniteľný, prípadná účasť predsedu vlády na vojenskej prehliadke armády dnešnej Ruskej federácie, v jednom zástupe s Kim Čong-unom, by však záujmom Slovenska uškodila," povedal Procházka.
     

Strana Sieť si podľa jeho slov 70. výročie konca vojny pripomenie výrazne, pretože mier v Európe považuje za hodnotu, ktorá sa nedá preceniť. "Je základom akejkoľvek prosperity a ďalšieho rozvoja. Pamiatku tých, ktorí padli pri oslobodzovaní našej vlasti, si pripomenieme na viacerých cintorínoch v regiónoch Slovenska," dodal Procházka.
     

Robert Fico dnes potvrdil, že sa 9. mája zúčastní v Moskve na kladení vencov a recepcii pri príležitosti osláv 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny. "Ja si myslím, že toto je história, historické fakty a takýto krok považujem za prirodzený," povedal na HNClube. Ešte predtým, 7. mája, pôjde premiér na oslavy do Poľska, 8. mája bude oslavovať v Liptovskom Mikuláši a večer aj v ukrajinskom Kyjeve. "Na Slovensku zomrelo 63.000 vojakov vtedajšej Červenej armády a nikto nepochybuje, že rozhodujúcu úlohu na páde fašizmu mal vtedajší Sovietsky zväz," zdôraznil Fico.
     

Podľa jeho slov nikto nepochybuje, že pád fašizmu bol základom novej Európy. "Viedol k tomu, že tu máme EÚ a Európa sa pozerá na fašizmus ako na niečo nebezpečné a zlé," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies