Procházka: Schránková vláda Smeru urobila pre ľudí príliš málo

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 15:46 • 2 min
Procházka: Schránková vláda Smeru urobila pre ľudí príliš málo

BRATISLAVA - Schránková vláda Smeru urobila príliš málo pre ľudí, ktorí sa živia svojou prácou, povedal pri hodnotení troch rokov vlády Smeru predseda strany Sieť Radoslav Procházka.

slovakia

left justify in out

„Smer trestuhodne premrhal historickú šancu posunúť Slovensko dopredu. Na každú vec, ktorú urobí dobre, pripadá desať ďalších, ktoré Slovensku škodia,“ konštatoval Procházka.

 

Vládna strana podľa neho neprekročila tieň, ktorý na jej výkon vrhajú vazalské väzby z minulosti. Smutnou vizitkou kabinetu podľa lídra Siete ostáva kolabujúce zdravotníctvo a stagnujúce školstvo. 

 

Sieť chce podľa jej predsedu po budúcoročných voľbách vymeniť Smer pri kormidle a otočiť ho k jednoduchému a funkčnému štátu. „Musí prísť nová, kompetentná a dynamická generácia verejnej služby, schopná pretvoriť štát z byrokratického molocha na jednoduchú a prehľadnú štruktúru, z ktorej budú mať občania osoh. Štát má byť pre občanov úžitkom, nie príťažou,“ dodal líder Siete. Prioritou budúcej vlády musia byť podľa Procházku praktická pomoc rodinám s deťmi, účinný boj proti korupcii, podpora malých a stredných podnikov a rozvoj slovenských regiónov. 

 

Vláda Smeru-SD má záujem aj zostávajúcich 11 mesiacov do parlamentných volieb pokračovať v dôslednom plnení programového vyhlásenia vlády a vo voľbách do národnej rady ponúknuť alternatívu stabilného vládnutia. „Sme sociálnodemokratická vláda. Rozvoj sociálneho štátu a trhového hospodárstva vnímame ako rovnocenné kroky,“ povedal dnes premiér pri hodnotení troch rokov jednofarebného kabinetu Smeru-SD. Ani v poslednom roku vládnutia kabinet podľa jeho slov nepoľaví pri presadzovaní politiky, ktorá na jednej strane rešpektuje konsolidáciu verejných financií, na druhej vytvára podmienky pre zlepšovanie životnej úrovne občanov. 

 

Vláda sa v poslednom roku podľa Fica sústredí na realizáciu akčného plánu, ktorý by mal posilniť fungovanie Slovenska ako právneho štátu. Do konca roka očakáva zmeny v legislatíve, súdnictve a v boji proti korupcii. Prioritami aj nad rámec programového vyhlásenia vlády v poslednom roku bude podľa premiéra boj proti korupcii, zdravotníctvo a posilnenie štátu v strategických podnikoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies