Procházka: S Bugárom chce hovoriť o hmotnej zodpovednosti politikov

NETKY.SK • 7 November 2015, 11:36 • 2 min
Procházka: S Bugárom chce hovoriť o hmotnej zodpovednosti politikov

BRATISLAVA – Líder #SIETE Radoslav Procházka chce na avizovanom stretnutí s predsedom strany Most-Híd Bélom Bugárom hovoriť o svojich dvoch prioritách - o hmotnej zodpovednosti politikov a o zákaze schránkových firiem.

slovakia

left justify in out

„Považujeme za nevyhnutné, aby išlo o debatu o reálnej zmene pomerov v prospech ľudí, ktorí tu žijú. Všetky prípadné politické stretnutia tak pre nás budú aj diskusiou o schopnosti potenciálnych partnerov zaviazať sa k hmotnej zodpovednosti politikov a vylúčeniu schránkových firiem z verejného priestoru,“ povedal Procházka.


Bugár tento týždeň vyzval #SIEŤ a KDH na stretnutie a diskusiu o možnom spoločnom postupe týchto strán po voľbách ako alternatíve voči ďalšej vláde Smeru. „Ak majú mať akékoľvek rozhovory o povolebnej spolupráci význam, už z predvolebného správania sa strán musí byť zrejmé, že takáto spolupráca je možná. Preto sme sa Prešovskou prísahou zaviazali ku korektnej komunikácii, vyňali sme sa zo starých hier o prežitie a trváme na tom, že na akomkoľvek stretnutí treba hovoriť aj o takomto záväzku. Bez neho totiž verejnosť nemá dôvod veriť skutočnému záujmu o spoluprácu,“ poznamenal Procházka.


Na Bugárovu výzvu odpovedal predseda #SIETE pozvaním na spoločnú prácu na záhrade v rámci zimného strihu stromčekov. „V deň, keď mal predseda Mostu-Híd tlačovú konferenciu, porovnával v rozhovore pre jeden denník moju a svoju záhradu. Pozvanie bolo z mojej strany vyslovene dobromyseľné, aby sme si teda pri pohári dobrého vína obe záhrady pozreli, upravili, ak je čo a popritom predebatovali politiku. Vzájomné rozhovory som vždy považoval za lepšiu formu komunikácie ako odkazy cez médiá,“ dodal Procházka.


S lídrom #SIETE aj predsedom KDH Jánom Figeľom sa Bugár stretne bilaterálne na budúci týždeň.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona