Procházka: Rozhodnutie Británie oslabí západný svet, vrátane Slovenska

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 12:06 • 2 min
Procházka: Rozhodnutie Británie oslabí západný svet, vrátane Slovenska

Bratislava 24. júna (TASR) - Rozhodnutie britských voličov, ktorí v referende rozhodli o vystúpení Veľkej Británie z EÚ, politicky aj ekonomicky oslabí celý západný svet, vrátane Slovenska. V reakcii to dnes uviedol líder koaličnej strany #Sieť Radoslav Procházka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ale nepodľahnime hystérii ani panike. Preto hlavnou úlohou slovenského Predsedníctva v Rade EÚ bude prispieť k tomu, aby sa rýchlo a jednoznačne určili pravidlá odchodu Británie z EÚ," dodal Procházka.

 

Britskí voliči vo štvrtkovom (23.6.) referende rozhodli o vystúpení svojej krajiny z Európskej únie. Po sčítaní všetkých hlasov to dnes oficiálne potvrdila Volebná komisia Spojeného kráľovstva.

 

Za brexit hlasovalo 51,9 percenta zúčastnených voličov, kým za zotrvanie Spojeného kráľovstva v EÚ sa ich vyslovilo 48,1 percenta. Účasť dosiahla 72,2 percenta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona