Procházka rokoval s SMK o podpore v prezidentských voľbách

NETKY.SK • 27 November 2013, 15:02 • 2 min
Procházka rokoval s SMK o podpore v prezidentských voľbách

BRATISLAVA - Prezidentský kandidát Radoslav Procházka dnes rokoval s predsedom SMK Józsefom Berényim o spolupráci v prezidentských voľbách. SMK Procházku nepodporí, postaví vlastného kandidáta. Procházka to podľa SMK zobral na vedomie. Má záujem o podporu SMK v prípade druhého kola. Berényi mu zatiaľ nič nesľúbil.

slovakia

left justify in out

"Je to otvorená otázka," píše SMK vo svojom stanovisku. Procházka a Berényi sa podľa SMK zhodli, že treba hľadať možnosti spoločného postupu. Zároveň sa dohodli, "že ich vzájomné stretnutia v budúcnosti budú pravidelné, vrátane spoločných konzultácií". O nasadení vlastného kandidáta rozhodlo Predsedníctvo SMK v utorok (26. 11.). Kandidáta zatiaľ strana nezverejnila, údajne sa najčastejšie spomína europoslankyňa za SMK Edit Bauer. O kandidátovi na post slovenskej hlavy štátu rozhodne Republiková rada strany 14. decembra.

Voľby prezidenta SR by sa mali konať na jar 2014. O Prezidentský palác chce zabojovať Pavol Hrušovský (nominant KDH a Mostu-Híd), nezaradený poslanec Radoslav Procházka, podnikateľ a filantrop Andrej Kiska a prvý predseda KDH Ján Čarnogurský.

Kandidatúru oznámil tiež Peter Osuský zo SaS, invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec, ďalej Jozef Behýl, ale aj Milan Melník, ktorý už v minulosti kandidoval. Zoznam kandidátov doplnila aj Ľubica Blašková a primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, kandidatúru sa chystá oznámiť aj Milan Kňažko. Smer-SD zatiaľ svojho kandidáta nepredstavil, najčastejšie sa spomína premiér Robert Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies