Procházka: Rok 2014 bol ťažký, ale povzbudzujúci

NETKY.SK • 26 December 2014, 11:51 • 2 min
Procházka: Rok 2014 bol ťažký, ale povzbudzujúci

BRATISLAVA - Rok 2014 bol pre predsedu Siete Radoslava Procházku veľmi ťažký, ale zároveň aj povzbudzujúci. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, ťažký a povzbudzujúci z toho istého dôvodu, pretože ho trávil robotou v teréne, medzi ľuďmi.

slovakia

left justify in out

„Precestoval som po Slovensku desiatky tisíc kilometrov, vypočul som si stovky ľudí, podal s nimi ruku, a počúval, akú majú predstavu, ako by Slovensko malo ísť ďalej. Mal som teda silný, ale ťažký rok,“ uviedol.

 

Podľa Procházku medzi ľuďmi je nepopierateľný a zrejmý dopyt po novej generácii pre verejnú službu. „My sme naň reagovali spôsobom, ktorý sa ukazuje ako opodstatnený. Podľa prieskumov sme najsilnejšia strana opozície. V číslach od agentúr, ktoré sa zberu dát venujú pravidelne, sme nikdy neboli horší ako druhí. Nikdy sme nemali menej ako dvojciferný výsledok. Niekoľko mesiacov po ustanovujúcom sneme je to veľmi silný základ na prípravu obsahovej ponuky pre ľudí, na ktorú sa chceme sústrediť,“ konštatoval Procházka.

 

Sieť podľa neho nechce byť zberným táborom pre nespokojné parlamentné atómy. Preto si stanovila hranicu pre príchod do parlamentu, ktorým je rok 2010 a neskôr. „Každé pravidlo však potrebuje výnimku, u nás je ňou Martin Fedor, dynamický mladý človek, ktorý má ucelenú predstavu o tom, ako by mala vyzerať imunizácia silových zložiek od pravidelnej výmeny politických reprezentácií. Máme kvantum ďalších ľudí, ktorí nikdy v politike neboli,“ povedal s tým, že priemerný vek kandidátov Siete v komunálnych voľbách bol 37 rokov. Tri štvrtiny z nich neboli nikdy v žiadnej politickej strane. „Viac ako 800 našich nových ľudí dostalo v komunálnych voľbách poverenie do verejnej služby,“ dodal. Ide podľa Procházku o ľudí s odbornou skúsenosťou, ktorí našli v Sieti zmysel v priamej účasti na verejnej službe. "Príchodom do Siete si odpovedali na svoju otázku, čo môžu urobiť pre to, aby sa Slovensko pohlo ďalej. Pretože ďalšie štyri roky takejto stagnácie, akú vidíme dnes, si dovoliť nemôžeme,“ konštatoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies