Procházka priznáva: Na nahrávke je môj hlas, hrdo sa k nemu hlásim!

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 17:38 • 2 min
Procházka priznáva: Na nahrávke je môj hlas, hrdo sa k nemu hlásim!

BRATISLAVA - Líder Siete Radoslav Procházka dnes pred médiami potvrdil, že na zverejnenej nahrávke, kde sa zhovára s predsedom OĽaNO Igorom Matovičom, je jeho hlas a hrdo sa k nemu hlási. Zároveň však uviedol, že nahrávka bola postrihaná tak, aby mu to uškodilo. Záznam zhotovil Matovič a jeho autenticitu už potvrdil.

slovakia

left justify in out

Procházka zároveň tvrdí, že sa s Matovičom bavil o zľave za inzerciu v regionálnom periodiku regionPress, nie o tom, že by chcel platiť bez faktúry. "Je to pekne vyskladané, môže to budiť nejaký dojem, ale my sme sa bavili o zľave, koľko sa zaplatí pri objednaní a koľko pri dátume splatnosti. To je celé," vysvetľoval s tým, že je ochotný vypovedať aj na Generálnej prokuratúre, ktorá to vyšetruje.

 

Šéf Siete zopakoval, že o svojej prezidentskej kampani prezradil násobne viac ako ktorýkoľvek iný kandidát. "Podľa mňa je dobré, že je to tak, lebo sa nastavila latka a bude to tak aj pre ostatných," myslí si.

 

Na otázku, čo si myslí o platení bez faktúry, odvetil, že podľa okolností. "V taxíku tiež nedostávam faktúru, Nota bene som si kupoval a nepýtal som faktúru ani bloček. Ak je faktúra vystavená, treba ju zaplatiť, neplatenie faktúr je obrovský problém," dodal.

 

Na nahrávke, ktorá bola zverejnená na webových stránkach Vimeo a upozornil na ňu dnes portál Sme.sk, Procházka uvádza, že skutočné náklady na jeho prezidentskú kampaň nemuseli byť 250.000 eur, ale dvojnásobne vyššie. Aktéri na nahrávke preberajú viacero tém. Prvou je spôsob úhrady inzercie. "Tá baba, čo bola od teba, hovorila, že to viete platiť tak, že časť oficiálne, časť neoficiálne. Tak ty musíš povedať, že koľko, že jak to chceš," hovorí Matovič. "Pol na pol," odpovedá Procházkov hlas s tým, že pri takom objeme to nemá kto ako odkontrolovať.

 

 

Procházka. Pol mega. Srať na to? from jfkflkfjr nue83jd on Vimeo.

 

 

Nahrávka sa venuje aj celkovým nákladom na Procházkovu kampaň. Náklady na ňu Procházkov hlas najskôr odhaduje na 600.000 eur, následne to koriguje na pol milióna. Dnes k tomu povedal, že šlo o hrubý, a preto nevyhnutne nepresný odhad, ktorý sa nepotvrdil, lebo mu došli peniaze.

 

Matovič najskôr obvinil Procházku z pokusu o nelegálne financovanie prezidentskej kampane s tým, že chcel za inzerciu v regionálnom periodiku jeho rodiny regionPress platiť aj bez dokladu. Procházka obvinenia poprel a prijal aj výzvu absolvovať kontrolu na detektore lži. Neskôr si to rozmyslel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies