Procházka prepisuje dejiny českého MMA, zabojuje o titul v UFC!

NETKY.SK • 2 Máj 2021, 13:47 • 2 min
Procházka prepisuje dejiny českého MMA, zabojuje o titul v UFC!

Včerajšie podujatie UFC Vegas 25 prinieslo veľkú radosť našim českým susedom. Najprestížnejšia MMA organizácia na svete ponúkla hlavný ťahák medzi Dominickom Reyesom a Jiřím Procházkom. „Samuraj“ sa tak stal prvým Čechom v histórii, ktorý sa objavil v hlavnom zápase UFC.

slovakia

left justify in out

To ale ani zďaleka nie je všetko. Procházka sa na dôležitý súboj výborne pripravil a bývalého titulového vyzývateľa Reyesa zdolal v druhom kole po fantastickom lakti z otočky, čo sa v UFC predtým stalo len dvakrát. Procházka si navyše finančne polepšil, keďže získal dva bonusy vo výške 100 tisíc amerických dolárov.

 

 

Z Procházku sa prakticky okamžite stala v MMA kruhoch hviezda prvého kalibru a pochvalou nešetrili ani jeho slávnejší kolegovia z oktagonu. „Do pekla, to bolo šialené,“ napísal na svoj Twitter Kamaru Usman. „Tento týpek je posledným bossom vo videohre,“ vyjadril sa Bryce Mitchell. „Tento frajer Procházka je ako lavína, ktorá sa rúti z kopca. Všetkých tých chlapíkov jednoducho seká. Svoje kardio používa ako zbraň, má fantastickú bradu a skvelé inštinkty. Som z neho veľmi nadšený,“ dodal legendárny Daniel Cormier.

 

 

Okrem peňazí a zvýšenej mediálnej pozornosti sa môže Procházka tešiť na ďalšiu odmenu. Prezident UFC Dana White už dávnejšie avizoval, že víťaz súboja vyzve v titulovom zápase šampióna v poloťažkej váhe. „Myslím si, že si ten zápas zaslúžim. Moja cesta v UFC je však rýchla a neužijem si ju tak, ako som pôvodne chcel,“ vyjadril sa po zápase český fighter. Procházka tak bude mať jedinečnú šancu zapísať sa do histórie svetového MMA.

 

 

S Procházkom by si rád zmeral sily aj aktuálny šampión Jan Blachowicz. Na svojom twitterovom účte napísal, že by s ním chcel zápasiť v meste Těšín, ktoré leží na hraniciach Poľska a Českej republiky. Poliak však najskôr musí obhájiť titul proti Gloverovi Teixeirovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies