Procházka požiadal o registráciu strany Sieť, má vyše 20-tisíc podpisov

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 10:58 • 2 min
Procházka požiadal o registráciu strany Sieť, má vyše 20-tisíc podpisov

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Radoslav Procházka (nezaradený) požiadal o registráciu svojej strany Sieť. Vznik subjektu podporilo svojim podpisom viac ako 20.000 občanov. Oznámil to pred Ministerstvom vnútra SR na Drieňovej ulici v Bratislave, kde podpisy aj žiadosť o registráciu podal. Na registráciu politickej strany je potrebných aspoň 10.000 podpisov občanov.

slovakia

left justify in out

Procházku prekvapilo, že sa strane podarilo potrebné podpisy vyzbierať v priebehu troch týždňov. "Pre mňa osobne to bolo veľké prekvapenie, že sa nám v priebehu troch týždňov podarilo nazbierať dvojnásobný počet potrebných podpisov. Odozva zdola bola mimoriadne priaznivá," povedal Procházka. Vníma to ako ďalší prejav dôvery od ľudí. "A ideme sa s tými vecami, ktoré treba zmeniť, popasovať," poznamenal.
      

Procházka odmietol, že by jeho stranu sponzoroval Jozef Brhel. "Toto počujem prvýkrát. Je to absurdnejšie ako čokoľvek, čo som doteraz v tejto súvislosti počul," reagoval Procházka. Očakáva, že prídu aj "ďalšie nezmysly". Procházka avizuje, že stranu mieni financovať pomocou bankového úveru. "Ťažiskovo budeme usilovať o najmenej spochybniteľný alebo absolútne nespochybniteľný spôsob financovania a to úver od banky," doplnil
      

V poslednom prieskume verejnej mienky agentúry Focus získala Sieť 13,3 percenta hlasov, čo ju zaradilo na druhé miesto za vládnym Smerom-SD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona