Procházka: Podpíšeme návrh na odvolanie Čisláka, na funkciu ministra nemá

NETKY.SK • 9 Október 2015, 12:24 • 2 min
Procházka: Podpíšeme návrh na odvolanie Čisláka, na funkciu ministra nemá

BRATISLAVA - Poslanci NR SR zo strany #Sieť podpíšu prípadný návrh na odvolanie ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nominant Smeru-SD). Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii predseda strany Radoslav Procházka.

slovakia

left justify in out

"Podpíšeme návrh na odvolanie ministra zdravotníctva, lebo sme presvedčení, že na tú funkciu naozaj nemá," vyhlásil s tým, že vymeniť však treba celú vládu a túto príležitosť budú mať ľudia v budúcoročných marcových parlamentných voľbách. Pripomenul, že #Sieť vyzývala Čisláka na odchod už v apríli.

 

Podpredseda #Siete Miroslav Beblavý si zároveň myslí, že padnúť by mala aj šéfka Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Monika Pažinková. Zdôraznil, že na jej odvolanie netreba ani mimoriadnu schôdzu parlamentu. "Stačí rozhodnutie vlády," poznamenal.

 

"Podľa zákona o zdravotných poisťovniach vláda odvolá predsedu úradu pre dohľad aj z iných závažných dôvodov, ktoré zákon menuje. V prípade konania, ktoré vyvoláva alebo je spôsobilé vyvolať pochybnosti o osobnostných, morálnych alebo odborných predpokladoch na výkon jej funkcie," uviedol Beblavý. Poukázal, že Pažinková spolu s manželom zbohatli vďaka spojenectvu so Smerom-SD o milióny eur.

 

Zbieranie podpisov na odvolanie ministra Čisláka avizovalo KDH v prípade, že ho premiér Robert Fico neodvolá. Výzvu premiérovi KDH adresovalo preto, že minister podľa hnutia nechce riešiť zvýšenie transparentnosti v zdravotníctve a zastaviť tunelovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies