Procházka: Petíciu za hmotnú zodpovednosť politikov nesieme do NR SR

NETKY.SK • 13 December 2015, 09:57 • 2 min
Procházka: Petíciu za hmotnú zodpovednosť politikov nesieme do NR SR

BRATISLAVA - Sieť počas tohto víkendu končí so zberom podpisov pod petíciu za zavedenie hmotnej zodpovednosti politikov a vylúčenie schránkových firiem z verejného priestoru.

slovakia

left justify in out

V pondelok 14. decembra ju petičný výbor odovzdá do podateľne Národnej rady SR a v prípade splnenia formálnych podmienok sa ňou budú musieť zaoberať poslanci ešte do marcových volieb.


„Úplne na začiatku, pred piatimi mesiacmi, som čakal pár desiatok tisíc podpisov. Ale ľudia to naozaj chcú. A zaslúžia si, aby sa ich vyjadrenou vôľou parlament skutočne zaoberal,“ vyhlásil Procházka. Petíciu už podpísalo viac ako sto tisíc ľudí.


Zber podpisov začali predstavitelia Siete 1. júla pred Úradom vlády SR, zákonom stanovený počet stotisíc podpisov sa tak Sieti podarilo vyzbierať za necelý polrok. „Toto je však iba začiatok parlamentnej cesty nášho plánu na presadenie osobnej zodpovednosti vo verejnom priestore a vylúčenie bielych koní z neho. Ďalším krokom, ak ľudia nášmu plánu dajú príležitosť aj vo voľbách, bude aktívne úsilie dostať hmotnú zodpovednosť do programového vyhlásenia novej vlády,“ povedal Procházka.


Predseda #Siete je presvedčený, že priama osobná zodpovednosť politikov je predpokladom skutočnej nápravy pomerov v štáte. „My o ňu, s podporou viac ako stotisíc ľudí, vidíme o to väčší dôvod zabojovať a považujeme to za dôležitú tému volieb. Pre veľkú časť voličov je podľa nás takou témou aj možnosť vytvoriť predpoklady pre vznik pevnej a jednotnej sily, stojacej na strane strednej vrstvy, ktorá by do slovenskej politiky dokázala vrátiť základnú rovnováhu,“ dodal Procházka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies